.. безплатен уеб сайт – най-скъпата екстра :)

May 11th, 2015

Имате ли идея колко струва един безплатен уеб сайт :)

В последните месеца при нас идват клиенти, които вече са разбрали: Най-скъпият сайт е Безплатният уеб сайт. Струва МНОГО, ама МНОГО!

Започва се така: Вие нямате нужда от уеб сайт, или поне така си мислите, обаче сте разбрали, че някой си е направил почти без пари уеб сайт и кърти пари с него, продавайки … разни неща.

Веднага се сещате, че ако един уеб сайт е почти без пари, което по всяка вероятност означава, че имате профил в OLX, или в БазарБг, или в АлоБГ, или ДОРИ! в eBay, то той може да е и без пари – демек безплатен уеб сайт.

bazarEBay_former_logo.svgolx-iconunnamed

 

 

Първо измисляте една страхотна идея за уеб сайт, каквато никой друг, освен 24253 души не се е сетил. Завоалирате я в “колко струва при вас да ми направите уеб сайт” и започвате да го задавате по телефона на всички първи 85 фирми за уеб дизайн без да си казвате името, за да не ви досаждат, обаче се обаждате от мобилен на мобилен … учудено установявате, че първият въпрос от другата страна на линията е “какъв уеб сайт”, и гадните уеб разработчици искат да ви откраднат идеята. Има освен това наглостта да кажат, че един уеб сайт струва от 3000 до 30 000 лева, и трябва да им разкажете всичко, за да ви дадат прецизна цена.

Започвате да търсите и установявате, че в Gooogle има 41,400 точни съвпадения, и 232,000 не толкоз точни. Предлаганията са от Всичко безплатно, до безплатно еди си какво, пък платено еди си какво ….

Безплатен уеб сайт

снимка Факти.Бг

В крайна сметка се обаждате на всички 85 фирми от първите 10 страници и избирате кой ще прави Вашия безплатен уеб сайта … ДА, ама НЕ!  В края на първата година Вашият безплатен уеб сайт струва около 7000 лв, не работи или не е ясно как работи, реализира изключително оригиналната ви идея по един странен начин.

И е почти Оптимизиран, ама не съвсем. Междувременно в Безплатната фирма са се сменили и упражнявали над това, което наричаате сайт около 10 програмиста, които най-вече са се учили, част от тях бидейки в действително ученическа възраст

Като екстра получавате: объркани понятия, загубено време, загубено доверие в бранша, връщане към самоделките, които се наричат “безплатен конструктор”, “безплатен циемес”, “безплатен блог” и забележете “безплатен гугъл сайт”.

И в крайна сметка, отново се обаждате на Онези Задници, дето искаха да им разкажете идеята, не правеха безплатни уебсайтове, и ви казаха май една цена,. дето е малко по-ниска от това дето сега нямате …

Та, най-скъпият уебсайт е безплатният уебсайт :)

За това: Уеб дизайн или kakdevelopment

Задание за фирмен сайт на бъдещ милионер

January 9th, 2011

Представете си, че Един Търговец предлага на пазара Стока или Услуга.

Този Търговец отива при нещастника уеб дизайнер от дадена нещастна уеб дизайнерска  фирма, и поръчва да се направи уеб сайт.

Направеният от уеб дизайнер-а Уеб сайт трябва да е много изискан – т.е. да изглежда скъп, да е прост – т.е. евтин, да е на първи места в търсачките по всички възможни ключови думи – той дизайнерът  знае кои са, и ДА! – той търговецът предлага само една Стока или Услуга, обаче ако може като се напише Бил Гейт или Цветан Василев, и да се класира на първо място сайтът на нашия Търговец.

Между другото, да не забрави дизайнерът , трябва трафикът да е толкова голям, че да стане Търговецът много богат. И тогава като стане много богат този търговец ще си поръча още много уеб сайтове на уеб дизайнера и дори ще си плати този.

Обаче на този етап трябва уеб дизайнерът да му направи искания сайт – не много сложен – нещо средно между е-Бей (последното е турцизъм), и гугъл, но с определени функции на Фейсбук, ако може на вересия.

Да, и дизайнерът като пусне сайта и го напълни (той да избере с какво), и като се индексира в търсачките, и бизнесът се завърти в Интернет за тези пари (т.е. пак на вересия), защото той Търговецът има много работа, а пък дизайнерът така или иначе седи цял ден пред компютъра и се забавлява.

Очаквайте …. Трафик – мечта

Фейсбук – великолепие от блуждаещи сенки

January 8th, 2011

Фейсбук изпростя и придоби селски характер.  В началото бе словото и онези мисли, които ти хрумват, но все някой друг ги пише. Лайкването се казваше по друг начин, така както преди по друг начин се казваше на много неща. След това работата се изкофти и се появиха журналистите. Фейсбук се превърна в безплатна софра. Като на коктейл в хотел България – хем мирише, хем си личи недоимъка. Журналистити са готини хора, но след тях се появиха ПиаРите и се вмириса положението. Всеки лайква попа, кмета  и даскала.

Фейсбук е толкова велика идея, колкото и Гугъл. След десетина години друг талант ще реализира нещо абсолютно различно и несрещано, следвайки инстинкта на своето поколение, както каза най-младият от нас.

Кампании в социални мрежи

Врабчетата кукуригат

Фейсбук е великолепие от блуждаещи сенки. Освободен от замърсяването на прекия допир всеки блуждае и става friend  с кого ли не, с едно на ум, че може да оперира ежедневието си безкръвно. В метасферата на Фейсбук е прието раздвояване, разтрояването и изобщо разделянето на личността на всички различни личности, лица и задници, които има в едно реално тяло. Създаването на виртуален образ е като изпускането на духа от бутилката. Всички помним, че е имало бутилка, изпускане, дух, но а ! сега да се сетим за баламата, който го е пуснал.

Виртуалните ни караконджули, наречени гръмко Профили блужаят независимо от нас, лайкват, блокват, аксептват. Те са толкова убедителни, че и ние, закоравели във виртуалните борби партизани, се притеснихме повече, че Златомира не се появява във Фейсбук вече една седмица, отколкото, че не сме се виждали около месец.

Обаче, случайни неща няма. Посветихме тази статия на тъй наречените Кампании в социални мрежи.

Това да, това не

January 5th, 2011

В огромното си желание да напишем нещо безкрайно умно и интелигeнтно, което хем да е академично уж, хем да е разбираемо за нашите приятели, седнахме и творихме няколко часа, което ни се стори нахално много.
В крайна сметка нищо не измислихме и решихме да сложим два раздела, посветени на Е-то, т.е. за това какво е Уеб сайт.
Единият раздел казва какво Е, другият какво НЕ Е уеб сайтът  –  това чудо на протоколната мисъл. Памфлетът няма претенции за изчерпателност. Противно на позитивното мислене, с което сме познати, тук излагаме първо списъка с НЕ-тата, защото след тях можем по-лесно да сложим НО, ОБАЧЕ и други последователности от символи. Не търсете последователност в съответствията

Какво НЕ Е или НЕ МОЖЕ един уеб сайт:

Уеб сайтът не е визитна картичка, плакат или какъвто и да било друг рекламен материал. Рекламните материали и визитките се раздават на определени хора, обаче  (виж другата секция )

Уеб сайтът не може да направи собственика си по-добър търговец, ако той е калпав такъв, НО (виж другата секция).

Уеб сайтът не е магазин, не е кантора, не е публичен дом, но (виж другата секция)

Уеб сайтът не може да е на първи места в google, bing, yahoo, яндекс (в Яндекс и господ не може, ако не плати на Путин), обаче (виж другата секция)

Уеб сайтът не е охолство, или разкош, а (виж долната част)

Уеб сайтът не се прави от комшия, защото трябва да му кажете и неща, които са фирмена тайна, обаче (виж другата секция)

Какво Е уеб сайт

Уеб сайтът е мултигонална проекция на реални обекти върху виртуалното пространство. Мултигоналността идва от облачността на пространството.

Вашият уеб сайт е достъпен за всеки, който го открие по определен начин и хубавото е, че от 100 посетителя един ще клине и навътре, а ако процентът на кликачите е по-голям – значи с Вас сме успели да направим страхотен уеб сайт

Вашият Уеб сайт може , ако естествено е професионален, да Ви направи по-богат, ако Вие сте добър търговец в бизнеса преди да се появи сайтът.

Уеб сайтът е платформа за търговия, за представяне на идеи, за кликане и лайкване, за хледане и хълцане, но във всеки случай е точка, до която някой достига, защото някой друг го манипулира да го направи.

Уеб сайтът може да бъде класиран на първи позиции в определени търсачки, ако собственикът му е наясно какво иска, следва съветите на консултанта, и най-вече е наясно, че трябва да има бюджет за това.

Добрият уеб сайт е същинска част от бизнеса, идеята, общността, които представя.

Уеб сайтът изисква доверие между уеб дизайнер и собственик. Дискретността за нас е закон.

И най-важното: Уеб сайт спомен не прави, затова я идете с приятели и вдигнете наздравица и за нас, вместо да висите във фейсбук.

Нищо не е случайно ;-)

Всъщност нашият фирмен сайт е www.development-bg.com, а на kak development сме сложили една версия, която не успяхме да пуснем навремето.

Skype или искаме малко самота

December 23rd, 2010

Голям рахат настана и се повиши производителността на труда на целокупното компютърно братство, след като вчера, по случай 12 годишнината на нашата web development фирма, около 17:30 зависна, а след това и се откачи Skype.

skype, социални мрежи, уеб дизайн

skype си прави майтап

Първоначалният ужас и търсенето на дупки в системата (както наричаме мрежата) беше прекъснато от олелията на стационарните телефони с притеснени гласове на клиенти, които се чудеха дали ние сме спрели техния скайп, което е очаквана реакция на гадните програмисти и уеб дизайнери.

После във фейсбук се появиха успокояващи реплики, отразяващи глобалното дередже на комуникационната програмка и и сървърите и. Успокоихме се, защото в крайна сметка сме българи и живеем на източния бряг на Балканския полуостров. И нищо, че сме  web design майстори – балканското не ни е чуждо, а какво по-балканско от това “я не сакам да съм добре, сакам Вуте да е зле”.

Тази сутрин, за съжаление, Скайп се закачи, подпукахме пак социалните мрежи, индексациите, оптимизациите, уеб дизайн врътките, и … така, но не по-късно от 16:00 мислим да спрем.

Follow Us on Twitter

Яндекс.Метрика