Онлайн продажбите и добрите офлайн практики

May 29th, 2017

Често в онлайн продажбите поведението е доста странно, дължащо се на факта, че все още трудно се адаптираме към виртуалната среда. Присъствието в една паралелна всъщност е опростяване, произтичащо от факта, че не се срещаме директно с купувача.

Виртуалният контакт води израждане, каквото е честото фалшифициране на поведението, и в същото време носи предимствата на откровеността. Преговори за намаляване на цената са редки, а ако продавачът не е склонен да води такъв разговор, просто не го приема.

Често допускана грешка е инфантилното поведение на продавачите по време на онлайн продажби – било при описание на стоките, било при останалите текстове в сайта.

Ето за един съвет от нашия екип към търговците на стоки и услуги е:

онлайн поведението да следва линията на поведение от добрите практики в офлайн продажбите.

Хубав и лек ден!

Онлайн книжарници КНИЖАРНИЦАТА

May 27th, 2017

Започнахме работа по позициониране на бизнеса на книжарници Книжарницата. Разговорно казано, започваме SEO оптимизация.

Началната идея за тотална смяна на сайта отстъпи през общото решение, на принципа на предпазливостта, да изследваме на онлайн пазара с текущия проект и след това да действаме напред.

Текущият сайт е разработен от друг екип. Затова правим необходимите и задължителни корекции във визията и навигацията, променяме категориите с прехвърляне на артикули в новите. Засега основната цел е да задвижим сайта по ученически раници – за първи клас, за момичета и за момчета със свързаните съответно допълнителни фрази. Срещаме разбиране и доверие от страна на екипа, собственик на сайта, което е изключително важно.

 

Follow Us on Twitter

Яндекс.Метрика