Дизайнерите на Перфект груп с номинация

September 27th, 2012

Нашият клиент Perfekt Group получи поредната ВИП номинация. Екипът на фирмата, воден от Ружа Стойкова, е номиниран в категория Луксозен проект на годината със Замъка на Коняка във Франция за наградите VIP Property Awards 2012.

Дизайнът Замъка на Коняка е в типичния стил на Перфект груп.

Приятелските отношения между Перфект груп и нашия екип датират от 7-8 години и продължават в поколенията. Дизайнът на сайта е компилация от разкош и прагматичност. Успех.

Уеб сайт на Перфект Груп

За новините в Интернет – как да станат по-откриваеми

February 26th, 2011

Новинарски сайтове с оптимизирано съдържание.
Представените по-долу думички са почто изцяло превод в ефир на съветите на майстори. Целта на статията е “да не забравя”. 

За новините в Интернет – съвети за това как да станат по-откриваеми.
1. проверете дали информация за вашите новини се появява в google news.
2. използвайте ключови думи в заглавието и съдържанието на статията
3. ако пишете или се стремите към високооборотна ключова дума, поставете в заглавието още нещо специфично, за да се облажи от трафика
4. ако се стремите към фраза, с която по-трудно ще достигнете добри позиции, а е важна за вас – пуснете няколко последователни статии през 2-3 дни така, че фразата да се покаже в новинарските резултати на видими позиции

Префикс в заглавието:
Преведено на бургашки последното звучи така:
Флора Бургас 2011: 130 фирми на изложение
Флора Бургас 2011: обявиха златните медали
Флора Бургас 2011: кметът на бургас цъфна в тръстиката
все зеленчукови идеи, но вършат работа

Това означава, че ще се появите в Гугъл новини с плътно покритие на събитието в новинарските резултати, и в същото време в конвенционалните резултати от търсенето ще сте на по-предни позиции.

И снимките помагат
– използвайте снимки вътре в статията
– нека снимките да са големи (300 и нагоре пиксела)
– слагайте alt и пояснителни описания
– използвайте jpg
– използвайте <img /> таг и не правете снимката линк
– нека снимката е близо до заглавието

Трикове
– ако желаете да сте преди другите – пуснете Breaking News – веднага ще попаднете в новините
– популяризирайте колкото може по-широко, за да  ви цитират – туитър, фейсбук, блогове, бюлетин с breaking news, rss канали, скайп, icq и т.н.
– допълнете статията и я пуснете отново, за да я обходи google пак

Свържете се със студиото за уеб дизайн, което е изработило сайта, за да сте сигурни, че вашият News Sitemap се обновява в реално време, т.е. едновременно с публикуване на съдържанието.

Ако статията ви се появява в повече от 1 сайт – осигурете за двата сайта различни ключови думи и заглавия, и кратко описание, или ги генерирайте.

Първа среща

February 15th, 2011

Първите срещи-разговори с нашите клиенти винаги са забавни. Има няколко типа срещи – дебнещи се тигри, котка и мишка, мишка и мишка, котка и котка,  … Важно е, че повечето завършват с приятелски разговор на ТИ, което е прекрасно начало на дългогодишно партньорство.

Браншът УЕБ ДИЗАЙН е като неродената мома. Възникнахме го ние компютърджиите, съчетавайки екзотиката на академичното десктоп програмирането с протоколите за пренос на данни и езиците за визуализиране на информация. И естествено много талант на млади дизайнери, които са естети-психолози. … Дотук с термините, за да не се откаже читателят.

Да се върнем на първите срещи с клиенти.

Естествената боязън на хората да не изглеждат смешно-незнаещи ги кара да се подковат сериозно преди първата среща. Говорили са със “специалисти”, с комшии, с деца и внуци. Прочели са какво пише във вестниците и във форумите. Правили са справка за терминологията в Google. И най-вече са се наслушали на разкази за неволите на техни колеги, попаднали на случайни “фирми” от талантливи луди-млади извънземни.

Нашата препоръка за първата среща е: не се тормозете с терминология.
Дори само през съзнанието ви да е преминала случайно мисълта за уеб сайт – обадете ни се, ние сме вашите хора!

Поради спецификата на материята и илюзорната общодостъпност на понятия като “уеб дизайн” , “интернет сайт”, оптимизация, човек остава с убеждение, че за обща култура трябва да попрехвърли туй -онуй. Тогава попада в капана на неизчерпаемите оригиналничения и терминологични врътки, които имат за цел най-вече да му покажат колко е невеж.

Попадайки при нас, вие ще се убедите, колко е важно да си при правилните хора. Първоначалното подозрение бързо отпада и въпросите получават своите човешки отговори – без демонстрации на терминологично и технологично превъзходство. Учили сме се с годините да разговаряме с хора като вас, да разбираме техните нужди и стремежи, и заедно да вървим към успех.

Какво да подготвите преди да се срещнете с екипа на нашето студио за уеб дизайн:

–  един увлекателен разказ за това, с което се занимавате. Няма нищо по-приятно от това да слушаш разказ на човек, влюбен в професията, в работата си
–  какво е идеята ви за разрастване – със сигурност имате смели мечти, а ние сме тези, които обичат да правят разумните мечти реалност
в какво сте по-добри от своите конкуренти – вие със сигурност го знаете. Знаете в какво и те са по-добри. Заедно можем да се преборим за сърцето на клиентите ви
към кого се стремите, на кого бихте харесали
как ви търсят и какви техни потребности вие задоволявате
какъв е капацитетът ви за онлайн търговия и предлагане на услуги онлайн …

все въпроси, в чиито отговори вие сте по-добри от всеки друг.

На базата на разказаното, специалистите на нашето Студио за уеб дизайн, заедно с вас, ще открият най-правилното решение за онлайн разширение и позициониране на Вашия бизнес.

Да бъде харесана Вашата марка и да остане в съзнанието на хората като етикет с позитивно послание е част от нашата философия.

Поздравяваме ви с великолепното изпълнение на Дийн Мартин.

И не забравяйте да се свържете с нас:

http://www.development-bg.com/контакт-с-уеб-дизайнер

Опасно отдалечаване

January 13th, 2011

Масовите интернет приложения опасно отдалечават клиентите от бизнеса и го обезличават.

Масовите интернет приложения опосредстват прекия достъп на потребителите и евентуалните клиенти до бизнес-а.

Уеб приложения са уеб базирани софтуерни програми, които предлагат определена услуга – търсене на стока, имот, услуга, хотел, самолетни билети. Примери за такива са големите онлайн концентратори като аукро, booking, imot.алабала, други. Техни клиенти са търговци в съответния бранш, а потребители – клиентите на тези търговци. Интернет приложения са и отлепили бързо нагоре социални мрежи.

Бумът на търсачките допринесе за това фирмените сайтове да станат популярни и доведоха до тях потенциални клиенти. Google, yahoo, bing, яндекс, директории от типа на дир.бг, гювеч-а и други спомогнаха бизнес сайтовете, онлайн магазини и ателиета да стават все по-популярни. Действително и при тях се отделя място за рекламни препратки. Търсачките не задържат потребителя, а прихващайки го препращат към сайта на търговеца.

В последно време обаче, все по-агресивни стават собствениците на уеб приложения. Първоначално интернет базираните уеб клъстери изглеждат безобидни – дават платформа за изява на търговци. В същото време концентрират и задържат вниманието на потребителя по-дълго в конкретното място, интернет приложението, прелагайки му директна покупка и други услуги наоколо и така “отбиват” клиента от марката.

Истерията около социалните мрежи и новопредлаганата услуга – популяризиране (реклама) във фейсбук е радваща нашего брата уеб дивелопъра, защото е ново кранче.

Страниците във фейсбук обаче – при внимателен прочит на общите условия се оказват малко озадачаващи. Възниква въпросът, чия е информацията?

Налагането на социалните мрежи и всякакъв тип Интернет приложения, като място за най-дълъг период на престой, по всяка вероятност ще преобърне драстично старата система на скрита реклама в Интернет, в която топ 1 беше гугъл.

Дали обаче ще увеличат клиентите или ще направят сегашните клиенти общи и за конкуренцията – това е въпрос, който ще се реши в следващата една година.

Интернет приложение е приложен софтуер, който е инсталиран в Интернет и автоматизира конкретна услуга.

Задание за фирмен сайт на бъдещ милионер

January 9th, 2011

Представете си, че Един Търговец предлага на пазара Стока или Услуга.

Този Търговец отива при нещастника уеб дизайнер от дадена нещастна уеб дизайнерска  фирма, и поръчва да се направи уеб сайт.

Направеният от уеб дизайнер-а Уеб сайт трябва да е много изискан – т.е. да изглежда скъп, да е прост – т.е. евтин, да е на първи места в търсачките по всички възможни ключови думи – той дизайнерът  знае кои са, и ДА! – той търговецът предлага само една Стока или Услуга, обаче ако може като се напише Бил Гейт или Цветан Василев, и да се класира на първо място сайтът на нашия Търговец.

Между другото, да не забрави дизайнерът , трябва трафикът да е толкова голям, че да стане Търговецът много богат. И тогава като стане много богат този търговец ще си поръча още много уеб сайтове на уеб дизайнера и дори ще си плати този.

Обаче на този етап трябва уеб дизайнерът да му направи искания сайт – не много сложен – нещо средно между е-Бей (последното е турцизъм), и гугъл, но с определени функции на Фейсбук, ако може на вересия.

Да, и дизайнерът като пусне сайта и го напълни (той да избере с какво), и като се индексира в търсачките, и бизнесът се завърти в Интернет за тези пари (т.е. пак на вересия), защото той Търговецът има много работа, а пък дизайнерът така или иначе седи цял ден пред компютъра и се забавлява.

Очаквайте …. Трафик – мечта

Follow Us on Twitter

Яндекс.Метрика