.. безплатен уеб сайт – най-скъпата екстра :)

May 11th, 2015

Имате ли идея колко струва един безплатен уеб сайт :)

В последните месеца при нас идват клиенти, които вече са разбрали: Най-скъпият сайт е Безплатният уеб сайт. Струва МНОГО, ама МНОГО!

Започва се така: Вие нямате нужда от уеб сайт, или поне така си мислите, обаче сте разбрали, че някой си е направил почти без пари уеб сайт и кърти пари с него, продавайки … разни неща.

Веднага се сещате, че ако един уеб сайт е почти без пари, което по всяка вероятност означава, че имате профил в OLX, или в БазарБг, или в АлоБГ, или ДОРИ! в eBay, то той може да е и без пари – демек безплатен уеб сайт.

bazarEBay_former_logo.svgolx-iconunnamed

 

 

Първо измисляте една страхотна идея за уеб сайт, каквато никой друг, освен 24253 души не се е сетил. Завоалирате я в “колко струва при вас да ми направите уеб сайт” и започвате да го задавате по телефона на всички първи 85 фирми за уеб дизайн без да си казвате името, за да не ви досаждат, обаче се обаждате от мобилен на мобилен … учудено установявате, че първият въпрос от другата страна на линията е “какъв уеб сайт”, и гадните уеб разработчици искат да ви откраднат идеята. Има освен това наглостта да кажат, че един уеб сайт струва от 3000 до 30 000 лева, и трябва да им разкажете всичко, за да ви дадат прецизна цена.

Започвате да търсите и установявате, че в Gooogle има 41,400 точни съвпадения, и 232,000 не толкоз точни. Предлаганията са от Всичко безплатно, до безплатно еди си какво, пък платено еди си какво ….

Безплатен уеб сайт

снимка Факти.Бг

В крайна сметка се обаждате на всички 85 фирми от първите 10 страници и избирате кой ще прави Вашия безплатен уеб сайта … ДА, ама НЕ!  В края на първата година Вашият безплатен уеб сайт струва около 7000 лв, не работи или не е ясно как работи, реализира изключително оригиналната ви идея по един странен начин.

И е почти Оптимизиран, ама не съвсем. Междувременно в Безплатната фирма са се сменили и упражнявали над това, което наричаате сайт около 10 програмиста, които най-вече са се учили, част от тях бидейки в действително ученическа възраст

Като екстра получавате: объркани понятия, загубено време, загубено доверие в бранша, връщане към самоделките, които се наричат “безплатен конструктор”, “безплатен циемес”, “безплатен блог” и забележете “безплатен гугъл сайт”.

И в крайна сметка, отново се обаждате на Онези Задници, дето искаха да им разкажете идеята, не правеха безплатни уебсайтове, и ви казаха май една цена,. дето е малко по-ниска от това дето сега нямате …

Та, най-скъпият уебсайт е безплатният уебсайт :)

За това: Уеб дизайн или kakdevelopment

Follow Us on Twitter

Яндекс.Метрика