Позициониране на бизнес в Интернет и последващо развитие

October 4th, 2017

Целта на заемане на водещи позиции в търсещите сървъри се превърна в доходоносен бизнес за продавачите на илюзии. Три са основните правила:

  • да преведеш събиращите информация ботове по правилния маршрут,
  • да имаш сравнително чист програмен код с ясно разделяне на слоя от данни от този на програмния код, и от html (без значение на версията) код,
  • текстовете да са прилично написани.

Принципно, последното е от изключително значение, но в последно време има леко разминаване с твърденията на гигантите. Понякога 3-4 изречения са по-полезни от препоръчителните 200-300 думи.

{що е то позициониране на бизнес в Интернет}

През първите години това се правеше неосъзнато, беше лесно да изскочиш напред стига да те „подпрат“ няколко портала с висок пейдж ранг. След това малко по малко този критерии отпадна, поради разюзданото купуване на връзки, и днес е почти без значение. Важността на линк билдинг-а обаче остава и е добре да се интересувате дали фирма, предлагаща подобна услуга поддържа блогове.

На нашите клиенти предлагаме услугите позициониране на бизнес в Интернет или Развиване на бизнес в Интернет, вместо размитото Оптимизация и още по-малко SEO оптимизация, което е всъщност тафталогия.

позициониране на бизнес в Интернет

 

 

 

 

 

 

Позиционирането на бизнес в Интернет е древна професия. Толкова древна, колкото е самият Интернет. В SEO като самостоятелен бизнес възникна доста късно. Доста спекулативно се използва от фирми, които имат само търговци, но не и професионалисти разработчици. Обикновено начело на подобна фирма застава някой младеж с заметнат настрана бретон, завършил маркетинг. Обещанията, които се дават са далеч от адекватните и скоро разбирате, че са били само приказки с примес на терминология.

С истинко оптимизиране, със следене на алгоритмите, на текстовата структура и на чистия програмен код могат да се справят само фирми, които имат програмисти и специалисти по развитие на бизнеса. При това в свещеното поле на световната мрежа. Защото тя е създадена от ИТ бранша за забавление и влияние.

Кампания за по-малко от цент за клик

October 3rd, 2017

Нещо, с което си наложих да се похваля е постигането на цена в рекламна кампания по-малко от цент за клик. :) Първоначално не повярвах, защото социалните услуги не са силната ми страна.

 

оптимизация на сайт

Кампанията е промотиране на услугите на Дом за настаняване на възрастни хора.

Популярно, такива домове е наричат старчески. Изгледвахме средата, услугите и се оказа, че конкретното предприятие всъщност е пансион, в който възрастните остава за по-дълго, или по-кратко.

Сайтът, с който клиентите пристигнаха при нас беше в доста окаяно състояние. При това заразен и чистен-недочистен.

Системата за управление на съдържанието беше избрана странно и усукано.

Обяснихме на нашите клиенти  какъв е пътят да се появят на първа страница на Гугъл по определени клчови фрази, и в същото време им обяснихме, че е препоръчително да се работи и в социалните мрежи.

И така: подменихме cms-а с WordPress и инсталирахме тема, която е безплатна или струваше пренебрежимо малко, защото не помня колко. Дооформихме умишлено визията да изглежда по определен начин, сложихме надпис за лого. Дотук е работа, която по всяка вероятност много биха експериментирали да извършат сами.

Защото … покрай тези простички действия има множество плъгини, плъгинчета и особености.

И разбира се, пренаписахме текстовете. Направихме link building в подходящи директории, търсачки и блогове, и понеже сме майстори, сайтът започна да се появява все по-напред, докато трайно заве първа страница по повече от 20 фрази, типични за бранша.

Tова се случи за около месец след старта на работа. Оттук насетне имаме още 3 месеца за да започне сериозното питане.

Междувременно, посъветвахме нашите клиенти да направим няколко кампании във Фейсбук. Първата беше за привличане на последователи и фенове. За стартираща страница всичко е успешно.

Втората още кампания с популяризиране на публикация ни изненада с отличното си поведение. Целта беше да се привлекат посетители на сайта. Постигнахме резултат на клик по-малко от 1 цент.

Ако имате въпроси, или желаете да помогнем и на вас с позициониране на бизнеса ви в интернет, свържете се с нас.

development-bg.com/контакт-с-уеб-дизайнер
KAK Web Development Specialists

Офис Бургас
К-с Славейков, бл 126
(Сън Сити Бизнес център,
срещу Технополис)
вх.А, ет.2. офис 2
Телефон: +359 (0) 56 845239

Офис София
София,
кв. Иван Вазов,
ул. “Бурел” 72-76
(google maps: ул. Бурел 72-A)

Email:
office@development-bg.com

Мобилен: 
+359 888 305968
Дизайн

Мобилен:
+359 888 856618
Офис-Бургас

Мобилен:
+359 889 635132
Офис-София

Follow Us on Twitter

Яндекс.Метрика