Един интересен уебсайт: виртуален сватбен агент WeddingDay.Bg

December 17th, 2016

Един от интересните проекти за уебсайт, по които работихме в последните месеци е WeddingDay.bg. В превод от английски, името на проекта е Сватбен ден. Този интернет сайт е комбинация между концентратор и портал, съчетание с уеб приложения.

В своя работен вариант, този уебсайт се нарича Виртуален сватбен агент. Действително, идеята е такава. Целта е да се създаде съвкупност от функции, чрез които младоженците да са в състояние да организират сами, или с много малко съдействие, своята сватба онлайн.

По правило този тип проекти са посветени на дамите. Причината е, че девойките са по-инициативни и по-креативни, посветени и отдадени на подготовката на сватбения ден и суматохата около него. Ето защо, самата визия на сайта е реализирана по начин, който е привлекателен за младите дами. Уеб дизайн с внимание към детайла.

Да не се разсейваме обаче :) да говорим за уебсайт, а не за жени.

В WeddingDay.bg има три основни информационно-функционални блока:

Публична част:

(1) каталог с контрагенти – фирми и физически лица, които са ангажирани в сватбената индустрия

(2) статии, които формират блога на уебсайта. В тези статии консултантите на виртуалния сватбен агент дават ценни съвети и препоръки на младите двойки. Идеи, илюстрации, теми.

(3) галерии, в които са представен прекрасни примери на сватбена фотография – снимки на булките на Сватбен ден, снимки на сватбените фотографи – истински произведения на изкуството.Изобщо – красота!

(4) Специални отстъпки за ползване на услуги и стоки с отстъпка от участниците в каталога. Истинско богатство като се има предвид, че всяка екстра натоварва бюджета

Специални булчински функции. Със сигурност тези функции са предназначени за двойки, но винаги се казва Булката и Младоженеца, и сме почти сигурни, че нежни дамски ръце, по-често ще кликат и скролват по тях. Разбира се, всичко се ползва след създаване на личен профил в уебсайта. След това пред потребителката се разкрива необятни възможности:

сватбен уебсайт

Сватбен помощник е сред елегантните специализирани решения на уебсайтар

(1) възможност да създаде сватбен сайт

(2) да ползва сватбения помощник с множество елегантни решения (виж илюстрацията по-горе)

(3) да планира

(4) да бюджетира

(5) да създаде списъци с гости и посочи желаните подаръци

(6) да разпредели и пренареди масите и гостите.

… Тази статия набъбна, затова ще продължим следващ път, а сега да кажем и няколко хубави думи за стратегията на сайта.

WeddingDay.Bg набира популярност. Сайтът е известен в социалните мрежи, в приложенията за споделяне на текстова и визуална информация. Все повече потребители в интернет, достигнали по някой от каналите до проекта се връщат многократно.

WeddingDay.Bg многократно надскочи първоначалната идея като обем и функционалност. Планът на развитие на проекта включва изненади и на самия екип, който стои зад сайта.

Колко бързо се придвижва един сайт

December 15th, 2016

Всичко свързано с оптизацията на сайт е много относително и не могат да се дадат конкретни срокове. Като цяло, това е основният проблем при представянето на оферта за оптимизация.

Необходимо е много сериозно да се изследва сегмента, в който ще се работи. Има брандове, които са в т.нар. ниски ценови диапазон на фразите – специфичен продукт, слаба конкуренция, малко фирми, които работят професинално в този сегмент.

В този случай основната задача е да се открие какво точно търсят потребителите, да се създаде, ако няма такова търсене и съответно този бизнес да има успех. Позиционирането на един продукт на първо място заради самото позициониране не води до особен успех. Клиентът се чувства неудовлетворен поради факта, че тези позиции не са донесли успех на бизнеса му, не води до продажба.

Перспективите в такива случаи, в които собственикът на този сайт се инати и не приема съвети, води до взаимни обвинения и неприятни думи. Стига се до срив на реномето на фирмата, която е поела ангажимент за позициониране на бизнеса.

От друга страна идват сегментите, които са с висока конкуренция, с голямо търсене и съответно състезание между ИТ фирмите за достигане на първите три позиции.

В този случай е важно да се убеди собственикът на клиентския сайт да избере приличен на брой 3-4 високобюджетно фрази. После да избере още 10-на по-тесни, но специфични фрази. В този случай се правят разумни движения. Става така, че попадналите на обработвания сайт потребители са действително тези, които ще купят.

Един пример за втория подход е работата ни със Sauber , фирма за почистване. Първоначално установихме, че там години наред е работено – 4-5 години. Писани са абсурдни текстове, от които и досега не можем да се отървем. Странни блог-постове, които са довели до разсейване. И с крайна сметка човекът, който е “оптимизирал” не е знаел какво прави.

При поемане на работата се спряхме на 10 фрази, сред които няколко бяха почти еднакви. Тук идва един проблем със спиращи думи като “в” и “на”. Пример за това е “Абонаментно почистване София” и “Абонаментно почистване в София“. Нищо работа ще речете, но де факто има сериозен проблем, тъй като все още анализът на българският не е много тамън в алгоритмите. Това малко “в” води до абсурни словосъчетания и в крайна сметка смотване на истината.

И така, в първите две седмици сайтът се позиционира в първата десятка по почти всички фрази, дори “професионално почистване” и “фирми за почистване“. След това залегнахме за 2 месеца, за да не развалим работата. Сега ни предстоят два дни, в които да довършим започнатото.

И така, стискайте палци и успех на този сайт.

фирмен уеб сайт

Follow Us on Twitter

Яндекс.Метрика