Нова версия на Флагман .bg

January 20th, 2015

Уеб медията Флагман.BG стартира пред 4 години на 21 февруари с култовото име Besove.bg.

Първоначалната идея беше да се създаде новинарски сайт за журналистическо разследване. Собствениците на медията са ясно посочени в каре още на първа страница и те са дългогодишни журналисти с отлично име и професионална репутация – Катя Касабова и Веселин Василев.

Двамата създадоха екип от млади хора, на които предадоха своя опит и отношение към материята, и уеб сайтът стана най-посещаваният новинарски интернет сайт в Бургас още първата година.

В края на третата година Бесове вече беше в топ 40, а днес е вече в топ 20 на медиите, а междувременно сайтът се превърна от Бесове във Флагман, за да отговаря на новото съдържание и мястото си.

Негласно споразумение между двата екипа е всяка година около рождения ден на Флагман, съвпадащ с Бабинден, да се дава публичност нова версия на медията.

За разлика от предишни години, тази, 2015-та, не е изпълнена с родилни мъки, защото се ражда 4-тата версия, родилката е вече с опит, а доверието на професионалистите и от двете страни – на друго ниво. Изненади няма да има, само малко сръчкване на потребителя, на типовете устройства, на броят новини на страница – той все недостига, няколко технологични врътки, няколко “каки с цици”, специално за Веско, и доста помпозност, специално за Катя.

След стартирането на новата версия на новинарския сайт, са планирани 17 подобрения, които ще бъдат направени в следващите месеци, както и стартиране на (тук професионално не върви точно това да се каже), но responsive web design. Административната част на интернет сайта остава непроменена, тъй като изцяло отговаря на изискванията на съвременните технологии, изключително удобен е за работа.

Интернет сайт Флагман

Изработка на новинарски сайт Флагман

Екипът на студио за уеб дизайн Смарт Уеб е част от екипа на KAK Development, група от фирми, чиято дейност е свързана с цялостни решения за позициониране на бизнес в Интернет.

Услугите ни са предназначени за фирми, които желаят да получат професионални услуги, в сферата на консултации, уеб програмиране на различни програмни езици и платформи, Уеб дизайноптимизация, цялостни решения, приложения за социални мрежи, популяризиране и изграждане на реклама в социалните мрежи.

IBM представи mainframe z13

January 19th, 2015

IBM представя mainframe z13 пред ИТ бранша

Според специалистите, това е най-мощната и сигурна система, и първа, която може да обработи 2,5 милиарда транзакции на ден.

Mainframe z13 на IBM е дава възможност за криптиране и анализи в реално време, посрещайки потребителските очаквания за скорост и безопасност на трилиони транзакции чрез мобилни устройства и е резултат от инвестиции в размер на 1 милиард долара, 5 години развойна дейност, повече от 500 патента и сътрудничество с над 60 клиента.

IBM mainframe z13

IBM mainframe z13

Mainframe z13 на IBM е единствената система, която удвоява скоростта на технологиите за криптиране в реално време и осигурява по-бързи и по-сигурни мобилни транзакции.

Доста глупости изписаха журналистите, превеждайки на български, терминологията на mainframe, затова само споменаваме, че има z13 има бързия микропроцесор в света – 2X, 300 % кеш памет, двукратно разширена шина за данни. Със z13 финансовите институции могат да прекратят дадена транзакция преди потребителят да бъде засегнат.

Като фирма, специализирана в уеб дизайн, интернет развитие на бизнеса и оптимизация на сайтове, на пръв поглед новото постижение на IBM не ни засяга. В професионален аспект, обаче се чувстваме длъжни да отбележим това събитие и да посочим важността на съществуване на системите.

Follow Us on Twitter

Яндекс.Метрика