Нова версия на Флагман .bg

January 20th, 2015

Уеб медията Флагман.BG стартира пред 4 години на 21 февруари с култовото име Besove.bg.

Първоначалната идея беше да се създаде новинарски сайт за журналистическо разследване. Собствениците на медията са ясно посочени в каре още на първа страница и те са дългогодишни журналисти с отлично име и професионална репутация – Катя Касабова и Веселин Василев.

Двамата създадоха екип от млади хора, на които предадоха своя опит и отношение към материята, и уеб сайтът стана най-посещаваният новинарски интернет сайт в Бургас още първата година.

В края на третата година Бесове вече беше в топ 40, а днес е вече в топ 20 на медиите, а междувременно сайтът се превърна от Бесове във Флагман, за да отговаря на новото съдържание и мястото си.

Негласно споразумение между двата екипа е всяка година около рождения ден на Флагман, съвпадащ с Бабинден, да се дава публичност нова версия на медията.

За разлика от предишни години, тази, 2015-та, не е изпълнена с родилни мъки, защото се ражда 4-тата версия, родилката е вече с опит, а доверието на професионалистите и от двете страни – на друго ниво. Изненади няма да има, само малко сръчкване на потребителя, на типовете устройства, на броят новини на страница – той все недостига, няколко технологични врътки, няколко “каки с цици”, специално за Веско, и доста помпозност, специално за Катя.

След стартирането на новата версия на новинарския сайт, са планирани 17 подобрения, които ще бъдат направени в следващите месеци, както и стартиране на (тук професионално не върви точно това да се каже), но responsive web design. Административната част на интернет сайта остава непроменена, тъй като изцяло отговаря на изискванията на съвременните технологии, изключително удобен е за работа.

Интернет сайт Флагман

Изработка на новинарски сайт Флагман

Екипът на студио за уеб дизайн Смарт Уеб е част от екипа на KAK Development, група от фирми, чиято дейност е свързана с цялостни решения за позициониране на бизнес в Интернет.

Услугите ни са предназначени за фирми, които желаят да получат професионални услуги, в сферата на консултации, уеб програмиране на различни програмни езици и платформи, Уеб дизайноптимизация, цялостни решения, приложения за социални мрежи, популяризиране и изграждане на реклама в социалните мрежи.

Уеб дизайн и Технологиите

August 22nd, 2014

Преди няколко минути в сайта на фирма за уеб дизайн прочетох следното:

” С напредването на технологиите, създаването на уебсайт става все по-лесно.”

Определено е пълна глупост.

Аналогия

Представете си: Строим колиба от камъни.

Дизайн на уеб сайт

Технологиите напредват, но колибата остава същата – строим много пъти все една и съща колиба и все от еднакво тежки камъни. Определено, на съвременния човек ще е по-лесно да пренесе и качи на метър и двайсет няколко камъка от по 100 кила всеки. Времето ще е 100 пъти по-кратко, наместването 100 пъти по-добро. Ефектът обаче остава същият  – една ръбеста, пропускаща студ и пек конструкция

Сега си представете ето тази колиба от камъни:

Уеб дизайн

Технологиите са напреднали.

Въображението също.

Изграждането на тази къща не е станало по-лесно, а с течение на хиляди ходини труд, мъки, войни, още труд, още мъки, някой друг изгорял на кладата мъченик и т.н., човечеството е стигнало до момент, в който има умения и знания да построи сложни машини, които да ускорят процеса на изграждане на тази къща.

Не че е станало по-лесно, ами ние сме станали по-готини като животински вид.

Багерът вече копа вместо това да правят 15 гладни гърла, които пък вместо да копат – бачкат в завод за производство на багери.

Качествено различна система – едно е да копаш на открито и да си недохранен, друго си е да си недохранен в завод за багери. Има я илюзията, че сме прогресирали … все едно, че всичко става по-лесно. А не, че видиш ли, технологиите растат от земята, и в края на лятото минаваме да съберем реколтата от технологии и като наберем достатъчно технологии всичко става по-лесно. Технологията е резултат от работа и умението да се борави с нея.

От аналогия минавам директно по същество – в сферата уеб дизайнда направиш допотопен “уебсайт” е изключително лесно сравнено с преди 10 години – факт. Само че това не върши работа, изключително тромаво е и накрая ще си мислите, че имате палат, а реално имате къщурка без изолация (айде пак с метафорите), и ще проклинате онези алчни “специалисти” от истинските фирми за уеб дизайн.

И то какво става, вие искате палат, получавате къщурка, а реално ви е трябвал търговски обект … да благодарим на уеб специалистите от квартала, които адски евтино ми направиха страницата, ама то туй интернета тъпа работа и никой не идва на сайта да ми купува стоките, например.

Ама то туй оптимизацията е една окултна наука, където ви лъжат само. Я най-добре високите технологии на уърдпрес да ползвате, че така е по-лесно и на младежите, които ви правят сайта им е по-удобно. Сега вземете потърсете в уикипедия що е то

уеб дизайн

 

Оптимизация за Нестинарка

June 27th, 2013

Започваме оптимизация на преработения сайт на Къща за гости Нестинарка. Вилата е тествана предварително и доказано прелага най-добрите условия за почивка на планина и зимна почивка за групи от 9 до 15 души.

Дизайнът е елеганте, навигацията е интуитивна, текстовете и снимки – добре подбрани.

Нестинарка

Интернет сайт на къща за гости Нестинарка

Мобилните сайтове са вече в миналото

February 7th, 2013

Както вече сте разбрали, по случай 14 годишнина от създаване на нашия екип, подновихме фирмения нюзлетър.
Днешната тема е посветена на мобилните сайтове, или по-скоро на техния залез.

Броят на потребителите, които ползват мобилни телефони и таблети за разглеждане на информация в Интернет вече не може да бъде пренебрегван.  Те са повече от  5%, при това хора  в активна възраст, свикнали с технологични удобства, и без колебание осъществяват покупка на стоки и услуги онлайн. (виж справките накрая).

Доскоро, ние твърдяхме, че е желателно поне новинарските сайтове да имат „мобилна версия“.
Обаче, в областта на технологиите за създаването на единно информационно поле, всичко се мени на 2-3 месеца, с цел удобство за крайния потребител. И сега сме на друго мнение.

От няколко месеца, на въпроса “Имам ли нужда от мобилна версия на сайта?” нашият отговор е категорично “не”.

Причината е, че наличието на технология “responsive web design” абсолютно лишава от смисъл словосъчетанието “мобилен сайт“.
Моля да отбележите, че в настоящата статия няма скрита или явна реклама, а желание да опишем по-точно какво се случва.

Flagman.bg (бивш Besove.bg) е  първият такъв сайт, които преработихме.

Той беше избран поради факта, че преработката му съвпадна по време с нашето решение да започнем внедряване на технологията и собствениците ни се довериха.
Естествено, за да се изработи сайта с такава технология, се изисква малко по-голяма инвестиция, но тя със сигурност не е само разход.

Как бихте могли да видите приложението на технологията:
Заредете сайта на своя лаптоп, или на екран с резолюция по-голяма от 1024 ширина. Ще виждате това, което е на фигура 1. По екрана няма празни пространства от двете страни, и сайтът дава възможност да се използва цялото полезно пространство.

Интернет сайт с приложена технология responsive web  design

Интернет сайт с приложена технология responsive web design. Максимално използване на екран на компютър

Фигура 1

След това заредете сайта на по-малък монитор, на таблет с по-ниска резолюция или на смартфон-а си, без значение дали е ориентация “пейзаж” (фигура 2) или “портрет” (фигура 3).

Смартфон, пейзаж

фигура 2

фигура 3

И в двата случая сайтът се вижда без онзи дразнещ хоризонтален скрол, и без да се реже част от него. Естестено винаги при мобилни устройста иде реч за проблема с флаш-банерите, които така или иначе съветваме да се ограничат
Искам също да отбележа, че самата технология предполага използване на средства, които дават добра технологична оптимизация на сайта, т.е. той се оптимизира още по-добре, без да се дублира съдържание.
Повечето сайтове, които сме създали в последните 3 година могат да се преработят по описания по-горе начин, но  за да е сигурно, че това може да стане, е необходимо да се направи одит на сайта.
Знаете, че въпроси можете да изпращате на е-мейл и на скайп.

За повече информация се свържете се с нас на office@development-bg.com или на скайп tanya-bourgas.
По-долу даваме информация за процентното нарастване на броя на потребителите, ползващи мобилни устройства и таблети за три популярни сайта

Флагман (flagman.bg)
потребители период
5,59% ян,2013
5,09% дек.2012
4,31% ноем.2012
4,16% окт.2012
3,69% Цялата 2012 год.
Десант(desant.net)
потребители период
3,76% ян,2013
3,51% дек.2012
2,93% ноем.2012
2,72% окт.2012
2,26% Цялата 2012
Bourgas.org
потребители период
4,21% ян,2013
4,63% дек.2012
3,56% ноем.2012
3,28% окт.2012
2,95% Цялата 2012

Дотук всичко звучи просто, както отбелязаха абонатите за фирмения нюзлетър. Истината е, че оптималният вариант е вяшият уеб сайт да е с правилно проектирана информационна структура и подходящ уеб дизайн. Едва тогава се постига максималният ефект.

Пишете ни и ни изпратете връзка към сайта си, за да му направим одит или ревизия.  За връзка с екипа ни за уеб дизайн и SEO натиснете ТУК.

Абонамент за получаване на нашия Newsletter, можете да направите на първа страница на сайта ни: www.development-bg.com

Yandex Карта

February 3rd, 2013

При регистрация в каталога на Яндекс се отчита регионът

В резултатите от търсене в Яндекс, под информацията се появят данни засоциални мрежи.

Резултати от търсене  в Яндекс

Резултати от търсене в Яндекс. Показане на информация за социални мрежи в резултати от търсене на Яндекс

Как става това.

През м.януари  част от вас направиха регистрация на своите фирми в каталога на Яндекс, който автоматично извежда резултати на картата на Яндекс. Последната е достъпна вече и за България, при това с качество многократно надскачащо това на картата на Google. Това е още един начин Вашият бизнес да стане достъпен за потенциални клиенти при търсене в Яндекс.

Примерите по-долу са на база регистрация на данни за нашия екип.

При търсене на картата на Яндекс на „веб дизайн“ информацията се появява по следния начин /синята отметка на картата/:

Показване на резултат на картата на яндекс

Показване на резултат на картата на яндекс

При „клик“ върху отметката се появява пълната информация за фирмата и бутонРедактировать.

Показване на информация за конкретна фирма

Показване на информация за конкретна фирма

От опциите, които се появяват при избор на Редактировать се избираРедактировать все поля.

Опции за редактиране на информация

Опции за редактиране на информация

Оттук нататък следват различия, които са представени по-долу, и зависят от това,кой регион сте избрали за работа (в горния десен ъгъл под потребителското име):

Определяне на регион

Определяне на регион

За да използвате всички възможности на справочника, изберете Москва, или друг град в Русия..

При избор на регион България се появява следния екран

Докато при избор (например) на регион Москва ситуацията е съвсем различна и имате достъп до повече опции:

Резултатът от въвеждане на информацията за социалните мрежи е този, който представихме в началото.

Философията на нашия екип е освен красив уеб дизайн да създаваме работещи и добре оптимизирани уеб сайтове и индексирани в google, Yandex и други търсачки.

Follow Us on Twitter

Яндекс.Метрика