IBM представи mainframe z13

January 19th, 2015

IBM представя mainframe z13 пред ИТ бранша

Според специалистите, това е най-мощната и сигурна система, и първа, която може да обработи 2,5 милиарда транзакции на ден.

Mainframe z13 на IBM е дава възможност за криптиране и анализи в реално време, посрещайки потребителските очаквания за скорост и безопасност на трилиони транзакции чрез мобилни устройства и е резултат от инвестиции в размер на 1 милиард долара, 5 години развойна дейност, повече от 500 патента и сътрудничество с над 60 клиента.

IBM mainframe z13

IBM mainframe z13

Mainframe z13 на IBM е единствената система, която удвоява скоростта на технологиите за криптиране в реално време и осигурява по-бързи и по-сигурни мобилни транзакции.

Доста глупости изписаха журналистите, превеждайки на български, терминологията на mainframe, затова само споменаваме, че има z13 има бързия микропроцесор в света – 2X, 300 % кеш памет, двукратно разширена шина за данни. Със z13 финансовите институции могат да прекратят дадена транзакция преди потребителят да бъде засегнат.

Като фирма, специализирана в уеб дизайн, интернет развитие на бизнеса и оптимизация на сайтове, на пръв поглед новото постижение на IBM не ни засяга. В професионален аспект, обаче се чувстваме длъжни да отбележим това събитие и да посочим важността на съществуване на системите.


Trackback URI | Comments are closed.

Follow Us on Twitter

Яндекс.Метрика