Един почти безплатен урок по онлайн продажби

June 26th, 2017

ОСНОВЕН ИЗВОД: вслушайте се в своя консултант и професионалист, защото му плащате. Ако не му плащате – той може да ви мотка както си иска и не носи отговорност за това. Вашият братовчед и Онези момчета със зализаните бретони и път на една страна, са вредни за Вашия онлайн бизнес. :)

Вие сте Клиент. Клиент, който иска да е на първи места в Гугъл по … всичко. Няма как. Затова раберете какво точно продавате или предлагате. И ако не сте го правили офлайн, то ще се затрудните Онлайн.

По-добре е да сте между 3-5 или 11-13-то място.

Всяка страница, както наричаме един класически уеб документ, без значение дали е статичен или динамично създаден се слага там, за да допринесе ползва на собственика на информацията, която представя.

Ние сме тези, които прилагат технологии, които изчистват програмен и html код така, че информацията да бъде коректно изчетене, извлечена, индексирана и позиционирана от Гугъл. Ако разбира се Гугъл не прави въртели.

Информационното обезпечаване е ангажимент на лицето, което е собственик на информацията.

Има 2 вида информация: (1) мета данни (title и description), за което всеки, който не разбира от технологии знае, защото е „чел“ или едни много умни младежи са му обяснили. (2) адекватни данни, описващи продавания на страницата предмет, услуга или индивид.

(1) Са видими за ботовете на търсачките и в резултатите от търсене
(2) Са видими, след като търсещия потребител попадне на страницата, т.е. хареса това, което пише в резултатите от търсене и влезе на страницата.

Е, това (2) е много важно. Защото, ако си на първи места в една търсачка, но нямаш клиенти то по-добре да ни се обадиш, за да ти помогнем да преосмислиш начина на предлагане.

Сред основните грешки, които се правят по отношение на информацията е пренасищането и изброяването на ключови фрази – едно безумно каканизане. Ако един потребител види в резултата следното:

Одеало, Odealo, топло, студено, zima, завивка Odealo.bg
Одеало подпомага загряването на човешкото тяло, създавайки топлоизолирана среда около него, с цел предпазване на организма от настинка (завиване, затопляне, загряване, топло през зимата ,през есента и през пролетта). Завиване с лятно одеало.

Или

одеало, одеяло, одеала, одеяла – ХХХ Текстил
www.ххххххххх.com › ОДЕЯЛА
одеало, одеяло, одеала, одеяла.

Иска да купи одеало, и Вашият сайт е на трето място, то той няма да купи. Дори и да е на първо място сайтът ви, той същио няма да купи от Вас. Просто защото няма да посети сайта ви при такъв анонс.

В същото време 2 места след вас, някой, който е писал:

Памучно лятно одеало – зелено на бели цветя
Памучно лятно одеало с размер 110х210 см – зелено на бели цветя на цена от 28.00 лв. и с гарантирано високо качество от онлайн магазин ХХХХ.

И Вашият клиент ще влезе и купи при него!

Какво ние ще направим а Вас:

  • ще ви консултираме за особеностите и психологията на поведението на интернет потребителите
  • ще ви консултираме какво да бъде вашето поведение като търговец във виртуалното пространство, което всъщност е виртуална реалност. (Реалност е много важна дума)
  • ще ви дадем съвет КАК да формирате информацията в двата аспекта по-горе (1) и (2), щото тя да продава продукта Ви
  • ще осигурим технологична чистота и прилагане на авангардни методи, за да сте първи по Вашите, а не чужди продукти, защото обратното е вредно за вас.

Ние НЯМА

  • Да ви обясняваме технологии и техники, защото това е вредно за вас
  • Да ви консултираме безплатно, защото това е вредно за вас, както са вредни курсовете, на които в разни бизнес-не-знам-си какво ви канят да ходите.
  • Да направим вашия бизнес в интернет, защото това е ваш, а не наш бизнес.

Онлайн продажбите и добрите офлайн практики

May 29th, 2017

Често в онлайн продажбите поведението е доста странно, дължащо се на факта, че все още трудно се адаптираме към виртуалната среда. Присъствието в една паралелна всъщност е опростяване, произтичащо от факта, че не се срещаме директно с купувача.

Виртуалният контакт води израждане, каквото е честото фалшифициране на поведението, и в същото време носи предимствата на откровеността. Преговори за намаляване на цената са редки, а ако продавачът не е склонен да води такъв разговор, просто не го приема.

Често допускана грешка е инфантилното поведение на продавачите по време на онлайн продажби – било при описание на стоките, било при останалите текстове в сайта.

Ето за един съвет от нашия екип към търговците на стоки и услуги е:

онлайн поведението да следва линията на поведение от добрите практики в офлайн продажбите.

Хубав и лек ден!

Разширяване на търговията с онлайн магазин

October 21st, 2015

Според Димитър Маргаритов, председател на КЗП добре изработения онлайн магазин печели за потребителите време и пари.

онлайн магазинСпоред  него основни предимства на онлайн пазаруването са по-малко време и по-малко пари, възможност за безусловно връщане на стоката дори тя да няма недостатъци.

Българите предпочитат пазаруването по Интернет заради по-добрите цени и сделки в онлайн магазините. Над 58% от потребителите харесват по-ниската цена като основна причина да купят от електронен магазин, а почти 75% споделят, че изгодните оферти биха ги стимулирали да пазаруват по-често през интернет.

16.4% от потребителите твърдят, че онлайн магазините дават по-голям избор в сравнение с традиционните.

Предимства на онлайн сделките има безспорно, но при желания да се върне стоката, т.е. при отказ от направена покупка срокът на връщане на парите е 14 дневен. Потребителят обикновено може да си върне парите, но ще плати разхода за връщането.

Пазаруването през интернет трайно увеличи обема на сделките и в България. През миналата година те са нарастнали с 35% по данни на Националния статистически институт.

При пазаруване онлайн потребителите следва да търсят информация на сайта за името и адреса на доставчика, основните характеристики на стоките или услугите, тяхната цена и стойността на пощенските или транспортните разходи, ако не се включени в нея, начина на плащане, доставка и изпълнение на договора.

Ако пазарувате онлайн можете да изберете наложен платеж и да се възползвате от опцията „предварителен преглед”, което ще намали рисковете от измами с парите или стоката. При отказ от покупката и след връщане на продукта, търговецът следва да възстанови заплатените суми до 14 дни. И при този тип сделки потребителите запазват правото си на рекламация за дефектни стоки, като в този случай не дължат разходи за изпращането на стоката до търговеца.

Онлайн магазин – виртуална платформа за увеличаване на клиентите

Ако решите да поръчате изработка на онлайн магазин трябва да сте изключително внимателни с фирмата, която ще изберете. Разберете дали в нея има постоянен екип от програмисти, или се използват студенти и програмисти на свободна практика. Последното крие опасност да бъдат заложени капани, и вие да станете неволен съучастник в измама или кражба на кредитни карти. Проверете дали фирмата има собствена система за управление на електронен магазин, или ползва краден софтуер. Проверете има ли вече разработени онлайн магазини, как те работят, какви обороти правят, добре ли са оптимизирани и дали са на първи места в Интернет.

Представяме ви няколко стари и добре работещи магазина:

Нови стоки (www.novistoki.com) онлайн магазин за спално бельо, пердета и домашен текстил.

Ахел (www.ahel.bg) онлайн магазин за елементи и предмети от ковано желязо.

СтарКорп (www.starcorp.bg) онлайн магазин за парфюми и козметика

Афия Фармаси (www.afya-pharmacy.bg) онлайн аптека

Над 200 онлайн магазина работят със софтуер писан от нас.

С над 2000 думи в топ 3 на Гугъл и Яндекс

Онлайн магазини за дрехи – как да ги позиционираме в Гугъл

June 4th, 2015

Да разгледаме един проект: онлайн магазин Ит@ли@на, предназначен за мъжки и дамски дрехи.  Този сегмент от търговията е пренаситен с магазини. Предлагането в Интернет е сгъстено така, както са и магазинчетата в чаршията на всеки град, или село.

позициониране в Google

Подходът, който върши работа е откриването на аудиторията, която ще хареса и купи конкретната стока. В случая иде реч за градска улична мода. Тя е част от ежедневието, и в същото време има екстравагантни елементи от висшата мода.

Когато тръгват да позиционират в Google, колегите, които нямат професионален и живейски опит бързат.

Вместо да залегнем на тежките думи: дрехи, панталони, блузи, тениски, тръгнахме към пълнотекстово индексиране. Изчистихме програмния код, доколкото това е възможно при безплатните системи за управление на съдържанието. Преразпределихме категориите. Допълнихме със стандартно изисквани компоненти като robots.txt и sitemap.xml. Написахме поставихме въвеждащи текстове на категориите, пуснахме индексиране, подкрепено с малко връзки из наши блогове и … зачакахме. Обяснихме на клиента защо сайтовете се позиционират в Google с търпение.

Естествено, първо поставихме метрика за следене на поведението и тракети за следене на посещаемостта.

През първия месец, през ден или всеки ден, побутвахме насам натам из сайта, или допълвахме статии из блоговете, за да натрупаме критична маса с хаотични посещения.

Хаотични-хаотични, колко да са хаотични.

Това ни даде шанс да опознаем коя аудитория е привлечена от конкретните продукти и кои фрази биха били полезни за придвижване на сайта. Разбира се, както и очаквахме: „червена блуза“ и „ластични дънки“, “бяла риза“ и „пуловер за скиори“ се оказаха много по-полезни отгоре споменатите високоплатени в гугъл адс думи, които всъщност никой не използва.

До края на третия месец този уеб сайт имаше отлично поведение.

Защото знаем как е-магазините се позиционират в Google.

В този период, в който работехме по проекта, Фейсбук все още не беше фактор, в противен случай бихме добавили и няколко кампании.

Имаме и други истории за електронните магазини, но на час по лъжичка, или се свържете незабавно с нас :)

NoviStoki.com и Спа Хотел Перун Банско представят

March 29th, 2015

Спа Хотел Перун, Банско е разположен в близост до началната ски лифт станция на град Банско – само /на 300 м и недалеч от центъра на курорта.

Какви Стаи предлага спа Хотел Перун, един от разкошните хотели в Банско:

разполага със 131 двойни стаи, 2 единични стаи и 12 апартамента тип джуниър, всичките оборудвани с телевизор, телефон, мини-бар, сейф, термо кана, CD плейър, сешоар
хотели в Банско
Двойните стаи са с отделни легла с великолепно спално бельо,  и изискани пердета и завеси, закупени в подходящ онлайн магазин. 62 от тях имат балкони, 45 са без балкони. 24 от стаите са със свързващи врати. Барове и ресторанти
На разположение на гостите на хотел Перун са следните заведения: – уютен класически ресторант – традиционна българска механа с винарна – лоби бар – бар край басейна Бизнес център Бизнесцентърът на хотел Перун предлага 3 конферентни зали, подходящи за семинари и различни фирмени мероприятия.
спално бельо, завеси и пердета
На разположение в бизнес центъра са компютри, интернет, принтер, копирна машина, телефон, факс. Спортен център Хотел Перун предлага на своите гости спортен център, който включва: – външен и вътрешен басейн – сауна – фитнес – солариум – парна баня – масажен кабинет – SPA терапии – зали за различни игри – тенис на маса, билярд, бридж – зала за детски игри Хотелски услуги На разположение на гостите на хотел Перун са следните услуги: – 18 часа рум-сървис – подземен гараж и паркинг – транспорт до ски лифта – наем на ски екипировка – обмяна на валута – пране и гладене – детегледачка по заявка – медицински кабинет – фризьорски салон – будка за вестници и списания
Казино Платинум е друга голяма атракция на хотела.
За да получите повече информация за нашите клиенти – Онлайн магазин NoviStoki.com  и Хотел Казино Перун Банско, посетете техните сайтове
Follow Us on Twitter

Яндекс.Метрика