Фейсбук – великолепие от блуждаещи сенки

January 8th, 2011

Фейсбук изпростя и придоби селски характер.  В началото бе словото и онези мисли, които ти хрумват, но все някой друг ги пише. Лайкването се казваше по друг начин, така както преди по друг начин се казваше на много неща. След това работата се изкофти и се появиха журналистите. Фейсбук се превърна в безплатна софра. Като на коктейл в хотел България – хем мирише, хем си личи недоимъка. Журналистити са готини хора, но след тях се появиха ПиаРите и се вмириса положението. Всеки лайква попа, кмета  и даскала.

Фейсбук е толкова велика идея, колкото и Гугъл. След десетина години друг талант ще реализира нещо абсолютно различно и несрещано, следвайки инстинкта на своето поколение, както каза най-младият от нас.

Кампании в социални мрежи

Врабчетата кукуригат

Фейсбук е великолепие от блуждаещи сенки. Освободен от замърсяването на прекия допир всеки блуждае и става friend  с кого ли не, с едно на ум, че може да оперира ежедневието си безкръвно. В метасферата на Фейсбук е прието раздвояване, разтрояването и изобщо разделянето на личността на всички различни личности, лица и задници, които има в едно реално тяло. Създаването на виртуален образ е като изпускането на духа от бутилката. Всички помним, че е имало бутилка, изпускане, дух, но а ! сега да се сетим за баламата, който го е пуснал.

Виртуалните ни караконджули, наречени гръмко Профили блужаят независимо от нас, лайкват, блокват, аксептват. Те са толкова убедителни, че и ние, закоравели във виртуалните борби партизани, се притеснихме повече, че Златомира не се появява във Фейсбук вече една седмица, отколкото, че не сме се виждали около месец.

Обаче, случайни неща няма. Посветихме тази статия на тъй наречените Кампании в социални мрежи.

Това да, това не

January 5th, 2011

В огромното си желание да напишем нещо безкрайно умно и интелигeнтно, което хем да е академично уж, хем да е разбираемо за нашите приятели, седнахме и творихме няколко часа, което ни се стори нахално много.
В крайна сметка нищо не измислихме и решихме да сложим два раздела, посветени на Е-то, т.е. за това какво е Уеб сайт.
Единият раздел казва какво Е, другият какво НЕ Е уеб сайтът  –  това чудо на протоколната мисъл. Памфлетът няма претенции за изчерпателност. Противно на позитивното мислене, с което сме познати, тук излагаме първо списъка с НЕ-тата, защото след тях можем по-лесно да сложим НО, ОБАЧЕ и други последователности от символи. Не търсете последователност в съответствията

Какво НЕ Е или НЕ МОЖЕ един уеб сайт:

Уеб сайтът не е визитна картичка, плакат или какъвто и да било друг рекламен материал. Рекламните материали и визитките се раздават на определени хора, обаче  (виж другата секция )

Уеб сайтът не може да направи собственика си по-добър търговец, ако той е калпав такъв, НО (виж другата секция).

Уеб сайтът не е магазин, не е кантора, не е публичен дом, но (виж другата секция)

Уеб сайтът не може да е на първи места в google, bing, yahoo, яндекс (в Яндекс и господ не може, ако не плати на Путин), обаче (виж другата секция)

Уеб сайтът не е охолство, или разкош, а (виж долната част)

Уеб сайтът не се прави от комшия, защото трябва да му кажете и неща, които са фирмена тайна, обаче (виж другата секция)

Какво Е уеб сайт

Уеб сайтът е мултигонална проекция на реални обекти върху виртуалното пространство. Мултигоналността идва от облачността на пространството.

Вашият уеб сайт е достъпен за всеки, който го открие по определен начин и хубавото е, че от 100 посетителя един ще клине и навътре, а ако процентът на кликачите е по-голям – значи с Вас сме успели да направим страхотен уеб сайт

Вашият Уеб сайт може , ако естествено е професионален, да Ви направи по-богат, ако Вие сте добър търговец в бизнеса преди да се появи сайтът.

Уеб сайтът е платформа за търговия, за представяне на идеи, за кликане и лайкване, за хледане и хълцане, но във всеки случай е точка, до която някой достига, защото някой друг го манипулира да го направи.

Уеб сайтът може да бъде класиран на първи позиции в определени търсачки, ако собственикът му е наясно какво иска, следва съветите на консултанта, и най-вече е наясно, че трябва да има бюджет за това.

Добрият уеб сайт е същинска част от бизнеса, идеята, общността, които представя.

Уеб сайтът изисква доверие между уеб дизайнер и собственик. Дискретността за нас е закон.

И най-важното: Уеб сайт спомен не прави, затова я идете с приятели и вдигнете наздравица и за нас, вместо да висите във фейсбук.

Нищо не е случайно ;-)

Всъщност нашият фирмен сайт е www.development-bg.com, а на kak development сме сложили една версия, която не успяхме да пуснем навремето.

Follow Us on Twitter

Яндекс.Метрика