RSS – за и против

March 2nd, 2011

В стремежа за увличаване на трафика много Интернет сайтове генерират RSS feed, предоставяйки по този начин оригиналното съдържание на своите автори на други сайтове и портали, в общия случай техни конкуренти за добри позиции в google. 

Google наказва сайтове, които предоставят дублирано съдържание. Особено при последните промени в алгоритъма на мега фермата Google настъпиха драстични промени. Както се казвам Фермата казва – дръжте Фермата. 

Има голяма опасност, а това вече се е случвало и с нас, да поставите RSS feed на сайта-източник, при което очакванията ви са за увеличаване на трафика, по-добра индексация и други. Използвайки съдържанието на вашия сайт, теглещият поставя симулативни линкове с nofollow атрибут, с javascript redirect или без линк – само като кратко съобщение. При добра разработка на теглещия сайт, неговото съдържание се появява в google преди вашето и води до наказателна процедура спрямо вас.През последните дни група, наричаща себе си SEO консултанти, атакува нещастници по скайп, искайки техните RSS feed-ове, което като краен резултат води до горното.

При генериране на RSS feed Има начини за избягване на проблема:

1. добавете информация за rss-а емисията, която е различна от тази, която се появява на вашия сайт, добавете името на вашия сайт вътре в заглавието предназначено за RSS feed.
Пример:
Бургас Org: В Бургас започва Филм Фест на Брега
Бургас Org: Spirit of Burgas отново през август
Бургас Org: Хубаво е да газим в калта.

2. следете и прихващайте извличането,
3. внимавайте за парсване на съдържанието
4. в крайна сметка спрете rss емисията
5. не приемайте всяко предложение за чиста монета
6.  служители ви трябва да четат, защото няма нищо по-страшно от недоучковците, които разказват на анонимната конкуренция в скайп и социалните медии за тънкостите във вашия бизнес.

RSS Feed

RSS Feed - прехвърляне на данни с RSS не е безобидно

В интерес на истината, ако не се занимавате професионално с разработване на web сайтове – по-добре се обърнете към специалисти.

Ферма (популярно обяснение): web сайт, онлайн база данни, която се захранва от съдържание на други уеб сайтове.

Follow Us on Twitter

Яндекс.Метрика