Индексация на сайт в Google – бърз старт

June 5th, 2017

Бърз старт в индексирането в Google е нещо, което се налага често. Било, защото клиентът бърза. Било защото не е знаел, че бърза, било защото е необходимо да се появи в Гугъл в точно определен момент, но е пропуснал да каже.

Как да се появи много, ама много бързо. В рамките на няколко час. Ще дадем пример с един сайт за проект Изпълнение на мерки за повишаване на енергийната ефективност в МБАЛ – Поморие, за да има конкретна информация и да е по-лесно да обясним.

  1. Проверете дали не сте забранили индексиране на сайта с някой мета таг.
  2. Инсталирайте Yoast SEO плъгин (сайтът е с wordpress). Той дава най-адекватни резултати, но задължително трябва да разчитате на своя професионализъм преди всичко.
  3. Направете самостоятелен account  в Google webmaster tools и добавете сайта, като изберете опция за добавяне от алтернативната група, с HTML маркер.
  4. Копирайте този ред в Yoast SEO -> dashboard -> webmaster tools в полето за Гугъл
  5. Върнете се в Google Webmaster tools и верифицирайте
  6. След това влизате в Crawl -> fetch as Google.
  7. В полето за посочване на URL (в горната част на екрана) въведете “/” и натиснете бутона “Fetch”. Така ще се прихване началната страница на сайта. В таблицата отдолу се появява едно ред и вдясни има бутон, чрез който можете екстрено да подадеде новото съдържание към индекса на Гугъл. Изберете опция за обхождане на конкретната страница и прилежащите и линкове.

До половин час (няколко минути) новото съдържание ще е в Гугъл. Не прекалявайте, за да не се спамне.

За по-сигурно – пуснете още няколко страници в индекса, но избирайте обхождане само на конкретното URL.

След като извършите всичко по-горе, направете няколко кратки статии в блоговете, които иматре предварително подготвени. Пуснете страниците от конкретните блогове за индексиране с обхождане на директните линкове.

Две-три публикации в социалните медии може да подобрят поведението и да забързат пълното индексиране на сайта.

Всичко описано е свързано само с първоначалната индексация и едва ли ще доведе както траафик, така и позициониране. Съветът ни е, ако не сте професионалисти да се обърнете към нас за индексиране на сайт или за оптимизация.


Trackback URI | Comments are closed.

Follow Us on Twitter

Яндекс.Метрика