Копирайтинг? Абсурдните заглавия

January 28th, 2017

Около два месеца преди да настъпи пикът на търсене на определен продукт в Интернет, онлайн магазините, които го предлагат надигат глава и се усещат, че за пореден път са назад с времето.

Предлагането на продукт в интернет е различно от това да подредиш стоката в един нормален реален магазин, да сложиш декорацията, да си сложиш усмивката и да зачакаш някой да влезе. В Уеб пространството, блуждаещите купувачи са много повече, но и магазини – бол! Забележене – не МОЛ, а БОЛ.

Та в такива последни седмици се появяват фирмите, които се занимават с позициониране на сайтове в Интернет, казано по друг начин, се занимават със SEO. Внимавайте! Това е нещо, което е малко по-различно от това, което сте чули по телефона :).

И разбира се, част от цялата суматоха е т.нар. копирайтинг.

Уви, той се свежда до писане на статии на тема и/или по зададени ключови думи и фрази.

В един такъв момент, в процес на изследване на информацията на тема “подаръци за Свети Валентин” в период на копирайтинг, попаднахме на … Влюбените овце.

Влюбени овце …. Те нямат нищо общо нито с копирайтинга, нито с оптимизацията на сайтове. Те имат общо с безумната нечия идея да съчетае Свети Валентин с едни бели калъфки за спане, с … предполагаме идеята, че Овцата е нещо влюбчиво. И досега се колебаем дали последното е така, но все пак трябва да приемем някаква теза.

Та! Като какво ви звучи това: Калъфки за възглавници за Свети Валентин “Влюбени овце” .

копирайтинг

В първия момент и ние не можахме да повярваме. Невероятно, обаче е факт. Има и такива неща в Интернет, при това в онлайн магазини с претенции за „ръчна изработка“.

Няма да го показваме, защото ще направим реклама. Във всеки случай си казахме – това не е нашия подарък за Свети Валентин .. и поехме нататък.

Ето няколко примера, които са доста симпатични, без претенции за ръчна изработка, но и без такива странни заглавия.

Декоративни калъфки за възглавнички за Свети Валентин се предлагат качествено на NoviStoki.com.


Trackback URI | Comments are closed.

Follow Us on Twitter

Яндекс.Метрика