Един интересен уебсайт: виртуален сватбен агент WeddingDay.Bg

December 17th, 2016

Един от интересните проекти за уебсайт, по които работихме в последните месеци е WeddingDay.bg. В превод от английски, името на проекта е Сватбен ден. Този интернет сайт е комбинация между концентратор и портал, съчетание с уеб приложения.

В своя работен вариант, този уебсайт се нарича Виртуален сватбен агент. Действително, идеята е такава. Целта е да се създаде съвкупност от функции, чрез които младоженците да са в състояние да организират сами, или с много малко съдействие, своята сватба онлайн.

По правило този тип проекти са посветени на дамите. Причината е, че девойките са по-инициативни и по-креативни, посветени и отдадени на подготовката на сватбения ден и суматохата около него. Ето защо, самата визия на сайта е реализирана по начин, който е привлекателен за младите дами. Уеб дизайн с внимание към детайла.

Да не се разсейваме обаче :) да говорим за уебсайт, а не за жени.

В WeddingDay.bg има три основни информационно-функционални блока:

Публична част:

(1) каталог с контрагенти – фирми и физически лица, които са ангажирани в сватбената индустрия

(2) статии, които формират блога на уебсайта. В тези статии консултантите на виртуалния сватбен агент дават ценни съвети и препоръки на младите двойки. Идеи, илюстрации, теми.

(3) галерии, в които са представен прекрасни примери на сватбена фотография – снимки на булките на Сватбен ден, снимки на сватбените фотографи – истински произведения на изкуството.Изобщо – красота!

(4) Специални отстъпки за ползване на услуги и стоки с отстъпка от участниците в каталога. Истинско богатство като се има предвид, че всяка екстра натоварва бюджета

Специални булчински функции. Със сигурност тези функции са предназначени за двойки, но винаги се казва Булката и Младоженеца, и сме почти сигурни, че нежни дамски ръце, по-често ще кликат и скролват по тях. Разбира се, всичко се ползва след създаване на личен профил в уебсайта. След това пред потребителката се разкрива необятни възможности:

сватбен уебсайт

Сватбен помощник е сред елегантните специализирани решения на уебсайтар

(1) възможност да създаде сватбен сайт

(2) да ползва сватбения помощник с множество елегантни решения (виж илюстрацията по-горе)

(3) да планира

(4) да бюджетира

(5) да създаде списъци с гости и посочи желаните подаръци

(6) да разпредели и пренареди масите и гостите.

… Тази статия набъбна, затова ще продължим следващ път, а сега да кажем и няколко хубави думи за стратегията на сайта.

WeddingDay.Bg набира популярност. Сайтът е известен в социалните мрежи, в приложенията за споделяне на текстова и визуална информация. Все повече потребители в интернет, достигнали по някой от каналите до проекта се връщат многократно.

WeddingDay.Bg многократно надскочи първоначалната идея като обем и функционалност. Планът на развитие на проекта включва изненади и на самия екип, който стои зад сайта.

.. безплатен уеб сайт – най-скъпата екстра :)

May 11th, 2015

Имате ли идея колко струва един безплатен уеб сайт :)

В последните месеца при нас идват клиенти, които вече са разбрали: Най-скъпият сайт е Безплатният уеб сайт. Струва МНОГО, ама МНОГО!

Започва се така: Вие нямате нужда от уеб сайт, или поне така си мислите, обаче сте разбрали, че някой си е направил почти без пари уеб сайт и кърти пари с него, продавайки … разни неща.

Веднага се сещате, че ако един уеб сайт е почти без пари, което по всяка вероятност означава, че имате профил в OLX, или в БазарБг, или в АлоБГ, или ДОРИ! в eBay, то той може да е и без пари – демек безплатен уеб сайт.

bazarEBay_former_logo.svgolx-iconunnamed

 

 

Първо измисляте една страхотна идея за уеб сайт, каквато никой друг, освен 24253 души не се е сетил. Завоалирате я в “колко струва при вас да ми направите уеб сайт” и започвате да го задавате по телефона на всички първи 85 фирми за уеб дизайн без да си казвате името, за да не ви досаждат, обаче се обаждате от мобилен на мобилен … учудено установявате, че първият въпрос от другата страна на линията е “какъв уеб сайт”, и гадните уеб разработчици искат да ви откраднат идеята. Има освен това наглостта да кажат, че един уеб сайт струва от 3000 до 30 000 лева, и трябва да им разкажете всичко, за да ви дадат прецизна цена.

Започвате да търсите и установявате, че в Gooogle има 41,400 точни съвпадения, и 232,000 не толкоз точни. Предлаганията са от Всичко безплатно, до безплатно еди си какво, пък платено еди си какво ….

Безплатен уеб сайт

снимка Факти.Бг

В крайна сметка се обаждате на всички 85 фирми от първите 10 страници и избирате кой ще прави Вашия безплатен уеб сайта … ДА, ама НЕ!  В края на първата година Вашият безплатен уеб сайт струва около 7000 лв, не работи или не е ясно как работи, реализира изключително оригиналната ви идея по един странен начин.

И е почти Оптимизиран, ама не съвсем. Междувременно в Безплатната фирма са се сменили и упражнявали над това, което наричаате сайт около 10 програмиста, които най-вече са се учили, част от тях бидейки в действително ученическа възраст

Като екстра получавате: объркани понятия, загубено време, загубено доверие в бранша, връщане към самоделките, които се наричат “безплатен конструктор”, “безплатен циемес”, “безплатен блог” и забележете “безплатен гугъл сайт”.

И в крайна сметка, отново се обаждате на Онези Задници, дето искаха да им разкажете идеята, не правеха безплатни уебсайтове, и ви казаха май една цена,. дето е малко по-ниска от това дето сега нямате …

Та, най-скъпият уебсайт е безплатният уебсайт :)

За това: Уеб дизайн или kakdevelopment

За понятието Цена за web дизайн на сайт

February 25th, 2011

Формализирането на модулите на един уеб сайт е изключително важно за правилното определяне на офертната цена. Последната се базира на почасовата тарифа на конкретната фирма за специалисти, които са заети в работния процес. Смята се приблизителното време за изработка на определен модул, или времето, необходимо за адаптирането му към конкретните нужди. Към тази сума се добавя цената за креативен дизайн, за дизайн на лого, за консултации по информационната структура, по оптимизацията и цена на допълнителни услуги – регистрация на домейн, хостинг, други екзотики. Естествено всичко е опционно.

Крайната цена за разработка на уеб сайт се определя от функционалността на различните модули, а не от броя на страниците, освен в случаите, в които студиото, към което се обърнете не поеме ангажимент за въвеждане на информация.

Има случаи, в които сайта с милиони web страници струва по-евтино от сайт с 10 web страници. Причината е, че за първия случай се правят и програмират 2-3 шаблона, и 1 модул в административната част, докато във втория е възможно всяка старница да е със самостоятелен шаблон.

В този смисъл – когато желаете адекватна, разбирайте добра цена за web дизайн или редизайн на сайт – не припирайте, а внимателно обмислете, както желаете да бъде публикувано на него.

Съветът ни е направо да се свържете със студио за уеб дизайн и в рамките на няколко часа, съвместно със специалистите там, да определите информационния обхват, модулите, услугите, които да получите. Има голяма вероятност цената приятно да се размине с първоначално заявената, но … има и случаи, в които дереджето е … в не ваша полза.

Забележете тук не говорим за поддръжка, оптимизация, информационно обезпечаване, маркетинг, събиране на информация.

В създаването на един уеб сайт участват:
– уеб дизайнери
– специалисти по информационна инфраструктура и бази данни
– програмисти
– специалисти по промотиране на сайтове (seo, маркетинг, копирайтъри, други)
– тестери
– ръководител на проекта.

Формализиране в случая означава определяне на типовете елементи.

Ако желаете един час безплатна консултация – позвънете на телефоните в офиса ни. Контактите са на линка по-долу

http://development-bg.com/контакт-с-уеб-дизайнер

Услугите в сферата на уеб дизайна стават платени

February 24th, 2011

От днес услугите в сферата на уеб дизайна стават платени. Консултациите, които са част от тези услуги също.

Защо, питате вие.
Защо пък не, отговаряме  ние.

Отговорът е един: Поради социални индикации, че обществото грешно схваща  продаването на крави и биволи във фейсбук, както и щракането по скайп за уеб дизайн, а нещастното създание в 9-ти клас – за уеб дизайнер.

И така:

Има странни въпроси. Ето няколко примера: “Трябва ли нещо да платя?”,”Нещо дължа ли ви за услугата?”

Тези въпроси по правило не се задават при консумиране на ракия, при купуване на лук, при викане на водопроводчик. Там се плаща, а ако не платиш – мамма миа!

Въпросите, посочени по-горе се задават при контакт с хора, които се занимават с нещо толкова забавно, колкото е web development  без значение дали иде реч за web дизайн или за оптимизация, без да включваме продвигание сайтов. И понеже тези хора работейки се забавляват, редовият посетител на офис за уеб дизайн решава, че може да се направи на Том Сойер.

С цел да се избягват оттук натам недоразумения, които биха могли да възникнат, то от името на бранша обявяваме

Услуги в сферата на уеб разработките за платени.

Тук пействаме линк към великолепното изпълнение на Лайза Минели в “Кабаре”
http://www.youtube.com/watch?v=rkRIbUT6u7Q

Не го вграждаме, поради факта, че това великолепно изпълнение не може да се вгражда.

Безплатен съвет от уеб консултант

January 11th, 2011

При избор на фирма за уеб дизайн, приложете описания по-долу тест:

Представете задание за уеб сайт, който да е
УЕБ САЙТ за всички възрасти
– УЕБ САЙТ за всички местоположения
– УЕБ САЙТ за всички социални групи
– УЕБ САЙТ за всички народности
– УЕБ САЙТ за всички раси
– УЕБ САЙТ за всички полове и полуполове
– УЕБ САЙТ за всички образования
– УЕБ САЙТ за всички специалности.

Изобщо, обяснете, че искате дизайн на уеб сайт с необуздан трафик – споделете това с избрания Уеб дизайнер.

Ако този Уеб дизайнер е на място, той няма да ви задава въпроси.

Вашият Уеб дизайнер тутакси ще се заеме с дизайн на порно сайт.

На печелившите – Честито!
Follow Us on Twitter

Яндекс.Метрика