Търсенето: промяната е вече факт или така ми се струва

December 11th, 2017

Докато се моткам насам-натам в неделя, маркирайки основните задачи за следващата седмица, установих, че над 70% от тях са с променена насоченост. Отново иде реч за позициониране на бизнес в Интернет. Самите задачи се бяха преместили някак  си в друга посока, по-скоро се бяха преместили в друго поле.

И тъй, в последните седмици, дори и аз, човек консервативен, свикнал с приумиците на колегата Брин, и величаещ старото поколение  /старо-старо, колко да е старо/, започнах да извършвам едни дейности и да променям навиците си. Вместо да вляза, и като адекватен, нормално търсещ индивид да търся  сватбена агенция /например/ в браузера, взех да пиша същата фраза в „търсачката“ на фейсбук. Да-да, в онази кутийка, която се намира горе вляво в синьото.

бизнес в интернет

Установих, че:

1.1 преди започвах деня си с Google. Чудя се и аз какво точно съм правила в Гугъл

1.2 сега започвам деня си с някоя социална мрежа, да не кажа Фейсбук, че ме обхваща завист;

2.1 преди клиентите искаха да рекламират в Google

2.2 сега искат да управляваме кампаниите им във Фейсбук

3.1 преди моята приятелка Катя ревеше да са първи места в Гугъл

3.2 днес тази моя приятелка реве да има повече влизания през Фейсбук.

Интернет става все по-достъпен.

Глупости!

Усложнява се.

В Гугъл подцениха социалните мрежи и профили по начин, който не мога да им простя.

Сложността на Google+, сложността и необходимостта от верифициране на адреси за GoogleMyBusiness, замотаните и трудно за манипулиране (разбирайте управление) страници към G+ профилите, всичко това прави Google губещ дори и сред традиционалисти като мен.

 

И все пак: не допускайте да загубите позициите си в Гугъл. След като си загубите времето да шервате и тагвате, пуснете и два линка в някой профил в Г+. За фейсбук потребителите това ще остане невидимо, но бъдете уверени, че ботовете на Гугъл ще ви уважат. И по всяка вероятност ще Ви преведат напред.


Trackback URI | Comments are closed.

Follow Us on Twitter

Яндекс.Метрика