Мъдри мисли за понятието уеб дизайн

January 30th, 2017

Всичко, свързано с уеб дизайн е толкова сложно, че за него може да се говори единствено и само простичко.

В последните години се натъкваме често на понятия, които звучат странно дори на нас. Те се използват обикновено като терминология, но истината е, че именно по употребата им можете да разпознаете кой стои насреща.

Професионалистите в сферата на уеб дизайна – проектиране и изграждане на интернет сайтове, осъзнават ясно колко сложно е всичко за редовия потребител на уеб. Самата дума браузер изважда много хора от равновесие. Естествено, информационните технологии до такава степен навлязоха в ежедневието, че без тях сме за никъде. Последното го мислят онези, които се сблъскаха за сефте с интернет върху смартфон. От Гугъл би следвало да са адски притеснени, защото се оказа, че смарт маниаците знаят какво е Фейсбук, но не знят какво е Гугъл.

По какво ще познаете професионалиста.

Той говори за това, което ще ви предложи по начин, по който запазва достойнството ви. Първо се интересува в какъв бранш сте, за да разбере какви са знанията Ви в информационните технологии. След това в първите още изречения успява безпогрешно да различи новото, до което да си позволи да използва специфична терминология.

В процеса на разговор, професионалистът внимава и слуша. Накрая прави едно обощение с простички думи. Неговото изложение имат 2 етапа:

  • преразказ по друг начин на Вашия разказ, за да разбере дали правилно е схванал същността на това, за което го търсите
  • разказ с разбираеми думи за това, което може би ще ви предложи. Професионалистът разказва за работата си с радост. Той желае Вие да разберете това, което Ви предлага и затова говори простичко.

В случая дадохме пример с професионалистите в изграждане на виртуално пространство. Същото е обаче и с тези в сферата на професионално почистване, сватбени фотографи, застраховки, и какво ли не още. Всички те се радват на това, което вършат.

Чувстват се щастливи, а за толкова сложно нещо като щастието може да се говори само простичко.


Trackback URI | Comments are closed.

Follow Us on Twitter

Яндекс.Метрика