Един интересен уебсайт: виртуален сватбен агент WeddingDay.Bg

December 17th, 2016

Един от интересните проекти за уебсайт, по които работихме в последните месеци е WeddingDay.bg. В превод от английски, името на проекта е Сватбен ден. Този интернет сайт е комбинация между концентратор и портал, съчетание с уеб приложения.

В своя работен вариант, този уебсайт се нарича Виртуален сватбен агент. Действително, идеята е такава. Целта е да се създаде съвкупност от функции, чрез които младоженците да са в състояние да организират сами, или с много малко съдействие, своята сватба онлайн.

По правило този тип проекти са посветени на дамите. Причината е, че девойките са по-инициативни и по-креативни, посветени и отдадени на подготовката на сватбения ден и суматохата около него. Ето защо, самата визия на сайта е реализирана по начин, който е привлекателен за младите дами. Уеб дизайн с внимание към детайла.

Да не се разсейваме обаче :) да говорим за уебсайт, а не за жени.

В WeddingDay.bg има три основни информационно-функционални блока:

Публична част:

(1) каталог с контрагенти – фирми и физически лица, които са ангажирани в сватбената индустрия

(2) статии, които формират блога на уебсайта. В тези статии консултантите на виртуалния сватбен агент дават ценни съвети и препоръки на младите двойки. Идеи, илюстрации, теми.

(3) галерии, в които са представен прекрасни примери на сватбена фотография – снимки на булките на Сватбен ден, снимки на сватбените фотографи – истински произведения на изкуството.Изобщо – красота!

(4) Специални отстъпки за ползване на услуги и стоки с отстъпка от участниците в каталога. Истинско богатство като се има предвид, че всяка екстра натоварва бюджета

Специални булчински функции. Със сигурност тези функции са предназначени за двойки, но винаги се казва Булката и Младоженеца, и сме почти сигурни, че нежни дамски ръце, по-често ще кликат и скролват по тях. Разбира се, всичко се ползва след създаване на личен профил в уебсайта. След това пред потребителката се разкрива необятни възможности:

сватбен уебсайт

Сватбен помощник е сред елегантните специализирани решения на уебсайтар

(1) възможност да създаде сватбен сайт

(2) да ползва сватбения помощник с множество елегантни решения (виж илюстрацията по-горе)

(3) да планира

(4) да бюджетира

(5) да създаде списъци с гости и посочи желаните подаръци

(6) да разпредели и пренареди масите и гостите.

… Тази статия набъбна, затова ще продължим следващ път, а сега да кажем и няколко хубави думи за стратегията на сайта.

WeddingDay.Bg набира популярност. Сайтът е известен в социалните мрежи, в приложенията за споделяне на текстова и визуална информация. Все повече потребители в интернет, достигнали по някой от каналите до проекта се връщат многократно.

WeddingDay.Bg многократно надскочи първоначалната идея като обем и функционалност. Планът на развитие на проекта включва изненади и на самия екип, който стои зад сайта.


Trackback URI | Comments are closed.

Follow Us on Twitter

Яндекс.Метрика