Разширяване на търговията с онлайн магазин

October 21st, 2015

Според Димитър Маргаритов, председател на КЗП добре изработения онлайн магазин печели за потребителите време и пари.

онлайн магазинСпоред  него основни предимства на онлайн пазаруването са по-малко време и по-малко пари, възможност за безусловно връщане на стоката дори тя да няма недостатъци.

Българите предпочитат пазаруването по Интернет заради по-добрите цени и сделки в онлайн магазините. Над 58% от потребителите харесват по-ниската цена като основна причина да купят от електронен магазин, а почти 75% споделят, че изгодните оферти биха ги стимулирали да пазаруват по-често през интернет.

16.4% от потребителите твърдят, че онлайн магазините дават по-голям избор в сравнение с традиционните.

Предимства на онлайн сделките има безспорно, но при желания да се върне стоката, т.е. при отказ от направена покупка срокът на връщане на парите е 14 дневен. Потребителят обикновено може да си върне парите, но ще плати разхода за връщането.

Пазаруването през интернет трайно увеличи обема на сделките и в България. През миналата година те са нарастнали с 35% по данни на Националния статистически институт.

При пазаруване онлайн потребителите следва да търсят информация на сайта за името и адреса на доставчика, основните характеристики на стоките или услугите, тяхната цена и стойността на пощенските или транспортните разходи, ако не се включени в нея, начина на плащане, доставка и изпълнение на договора.

Ако пазарувате онлайн можете да изберете наложен платеж и да се възползвате от опцията „предварителен преглед”, което ще намали рисковете от измами с парите или стоката. При отказ от покупката и след връщане на продукта, търговецът следва да възстанови заплатените суми до 14 дни. И при този тип сделки потребителите запазват правото си на рекламация за дефектни стоки, като в този случай не дължат разходи за изпращането на стоката до търговеца.

Онлайн магазин – виртуална платформа за увеличаване на клиентите

Ако решите да поръчате изработка на онлайн магазин трябва да сте изключително внимателни с фирмата, която ще изберете. Разберете дали в нея има постоянен екип от програмисти, или се използват студенти и програмисти на свободна практика. Последното крие опасност да бъдат заложени капани, и вие да станете неволен съучастник в измама или кражба на кредитни карти. Проверете дали фирмата има собствена система за управление на електронен магазин, или ползва краден софтуер. Проверете има ли вече разработени онлайн магазини, как те работят, какви обороти правят, добре ли са оптимизирани и дали са на първи места в Интернет.

Представяме ви няколко стари и добре работещи магазина:

Нови стоки (www.novistoki.com) онлайн магазин за спално бельо, пердета и домашен текстил.

Ахел (www.ahel.bg) онлайн магазин за елементи и предмети от ковано желязо.

СтарКорп (www.starcorp.bg) онлайн магазин за парфюми и козметика

Афия Фармаси (www.afya-pharmacy.bg) онлайн аптека

Над 200 онлайн магазина работят със софтуер писан от нас.

С над 2000 думи в топ 3 на Гугъл и Яндекс


Trackback URI | Comments are closed.

Follow Us on Twitter

Яндекс.Метрика