Как да правим успешни кампании в Социални мрежи

February 13th, 2013

Фейсбук приложенията, и изобщо приложения за социални мрежи, са динамични мини сайтове или промо сайтове, с възможност за управление на информацията и следене на събития. Използването на понятия “мини” и “промо” често са заблуждаващи. Мини и промо не означава евтино, а означава сайт, който е с ограничена функционалност и е създаден за обслужване на точно определена цел, например промотиране на определен обект, стока, услуга, събитие, чрез игра, анкета, томбола които са в самия Фейсбук, таб, специализиран сайт с интегрирана фейсбук функционалност, друго.

За да е дублираме съдържанието тук и в нашия сайт, запознайте се с пълния текст на статията за това, как да правим успешни кампании в социални мрежи  ЕТО ТУК

Twitter или Facebook. В България – БГ Мамма :)

March 18th, 2011

Около 2 пъти повече (1,46 пъти)  са лайкванията пред туитванията. Изследването е направено от Eventbrite.
Това, което не се казва е, че Фейсбук е като махленска клюкарница в сравнение с Туитър и Линкедин.  Трудно може да се сравни идеята на like и тази на tweet, особено след като от Фейсбук надминаха и Google по бъгави промени. Първоначалната идея на Like, Share и другите f-Функции се промени значително, докато t-Функциите tweet и follow, като че ли се запазиха.

Тази статистика е полезна за хората, които се занимават с маркетинг в уеб и изглежда сътворена точно с такава цел.

Фейсбук е по-лесно смилаема за масовата публика и за омаломощените журналисти.  В България полуполитиците пренаселиха Фейсбук, и създадоха цяла империя от страници, групи, профили, аламаймунини. 

В България все още най-мощна е социалната мрежа на Мамите, т.нар форум Бг Мама. Около 23% от профилите в Бг Мамите са създадени с цел ПР.  Поради бъркането на родовете от мъжките ПР(и) се създаде специална секция за мъже.

Тръгна новият web сайт на Черноморец Бургас

March 2nd, 2011

Онлайн е новият web сайт на професионален спортен футболен клуб Черноморец Бургас.  Все още има да се опресняват DNS-и и гигантстки проксита, но като цяло гледаме, че се зарежда от доста места.

ПР отделът на Бургаския клуб, в лицето на  Манол и Иво, и специалистите на нашето студио за web дизайн спретнаха ударен екип, който за кратко време успя да направи един отличен сайт на футболен клуб в България. Сега чакаме отборът да заемем водещи позиции в класиранете на А-група, а след като посвършим още малко работа, и водещи позиции в google и bing.

www.chernomoretz.bg

Представяме визуалната концепция, а сайтът вече , ако имате свестен интернет доставчик, е на горния адрес …

Професионален спортен футболен клуб Черноморец Бургас.

Професионален спортен футболен клуб Черноморец Бургас.

Първа среща

February 15th, 2011

Първите срещи-разговори с нашите клиенти винаги са забавни. Има няколко типа срещи – дебнещи се тигри, котка и мишка, мишка и мишка, котка и котка,  … Важно е, че повечето завършват с приятелски разговор на ТИ, което е прекрасно начало на дългогодишно партньорство.

Браншът УЕБ ДИЗАЙН е като неродената мома. Възникнахме го ние компютърджиите, съчетавайки екзотиката на академичното десктоп програмирането с протоколите за пренос на данни и езиците за визуализиране на информация. И естествено много талант на млади дизайнери, които са естети-психолози. … Дотук с термините, за да не се откаже читателят.

Да се върнем на първите срещи с клиенти.

Естествената боязън на хората да не изглеждат смешно-незнаещи ги кара да се подковат сериозно преди първата среща. Говорили са със “специалисти”, с комшии, с деца и внуци. Прочели са какво пише във вестниците и във форумите. Правили са справка за терминологията в Google. И най-вече са се наслушали на разкази за неволите на техни колеги, попаднали на случайни “фирми” от талантливи луди-млади извънземни.

Нашата препоръка за първата среща е: не се тормозете с терминология.
Дори само през съзнанието ви да е преминала случайно мисълта за уеб сайт – обадете ни се, ние сме вашите хора!

Поради спецификата на материята и илюзорната общодостъпност на понятия като “уеб дизайн” , “интернет сайт”, оптимизация, човек остава с убеждение, че за обща култура трябва да попрехвърли туй -онуй. Тогава попада в капана на неизчерпаемите оригиналничения и терминологични врътки, които имат за цел най-вече да му покажат колко е невеж.

Попадайки при нас, вие ще се убедите, колко е важно да си при правилните хора. Първоначалното подозрение бързо отпада и въпросите получават своите човешки отговори – без демонстрации на терминологично и технологично превъзходство. Учили сме се с годините да разговаряме с хора като вас, да разбираме техните нужди и стремежи, и заедно да вървим към успех.

Какво да подготвите преди да се срещнете с екипа на нашето студио за уеб дизайн:

–  един увлекателен разказ за това, с което се занимавате. Няма нищо по-приятно от това да слушаш разказ на човек, влюбен в професията, в работата си
–  какво е идеята ви за разрастване – със сигурност имате смели мечти, а ние сме тези, които обичат да правят разумните мечти реалност
в какво сте по-добри от своите конкуренти – вие със сигурност го знаете. Знаете в какво и те са по-добри. Заедно можем да се преборим за сърцето на клиентите ви
към кого се стремите, на кого бихте харесали
как ви търсят и какви техни потребности вие задоволявате
какъв е капацитетът ви за онлайн търговия и предлагане на услуги онлайн …

все въпроси, в чиито отговори вие сте по-добри от всеки друг.

На базата на разказаното, специалистите на нашето Студио за уеб дизайн, заедно с вас, ще открият най-правилното решение за онлайн разширение и позициониране на Вашия бизнес.

Да бъде харесана Вашата марка и да остане в съзнанието на хората като етикет с позитивно послание е част от нашата философия.

Поздравяваме ви с великолепното изпълнение на Дийн Мартин.

И не забравяйте да се свържете с нас:

http://www.development-bg.com/контакт-с-уеб-дизайнер

Любовни послания

February 14th, 2011

На Свети Валентин си задайте въпрос “Кому съм нужен в Интернет?” и това ще е един прекрасен старт на успешната кампания по популяризиране на сайта ви!

“Обича ме, не ме обича” кърши пръсти девойката, унищожавайте красотата, създадена от природата, заради един прост отговор: “Ако искаш да те обича, и се довериш на вещите в занаята, ще те заобича! Ама как да те заобича като дори не може да те види”.

В офиса на нашето прекрасно Студио за уеб дизайн  все по-често пристигат клиенти омотани от писания в Интернет, посветени на това как да станем топ 3 в Гугъл, или как да дадем 2 бона в евро на месец и да станем топ 5 в Яндекс.  Цитират техники, термини, дават примери, искат да продават бучки лед на ескимоси, независимо, че основната им дейност е ремонт на компютърни системи втора употреба.

Любовта към марката се създава с верни отговори, на въпроси, които са правилно поставени.

Кой би ме харесал?
Къде да го търся?
Ако го намеря, дали ще ме хареса?
Ако ме хареса, дали ще остане с мен?

Въпросите, които определят мечтата на тийнейджърката за една хармонична връзка, са същите, които подтикваме клиентите, потърсили нашите услуги да си зададат. И така да намерят Онези, които биха се влюбили в тяхната марка, и биха останали с тях.

Заедно откриваме верните отговори на въпросите по-горе и:

– избираме правилната архитектура на интернет сайта
– избираме подходящата визия на Сайта, която да покаже прелестите и да задържи погледа над уникалността и предимствата
– пълним го с подходящо съдържание

и така докараната “мома” се представя на публиката, която със сигурност ще я хареса.

Естествено, предварително подбираме публиката :)).

За интернет сайта остава един непреходен ангажимент да се обогатява и поддържа, а този лек грим е изключително ефикасен, ако се поставя от специалистите на нашето уеб дизайн студио.

А ние сме www.development-bg.com.
KAK Development – студио за уеб дизайн.

Очаквайте ни скоро и с още един адрес в Бургас.

Follow Us on Twitter

Яндекс.Метрика