Нещо като мемо бележка след среща

April 26th, 2018

мемо бележкаЕдин често пренебрегвам и много полезен документ е мемо бележка, записка, след среща с клиенти. Обикновено, тя се прави, когато двете страни са от по-улегналото поколение, което няма време да си губи времето.

Ето един пример на бележка, която предхожда подписването на договор. В нея се пропускат конкретни суми и срокове, като приликите с действителността са случайни.

В написаното по-долу сме използвали понятия като интернет сайт, позициониране на бизнес в Интернет, социални мрежи, адаптивен дизайн, търсещи сървъри и други, които не поясняваме, поради факта, че те са приели своя граждански смисъл. Готови сме да дадем обяснения и да отговорим на Ваши въпроси, възникнали във връзка с това.

Този документ не е оферта. С него описваме нашето разбиране към момента на задачите, които трябва да се решат. Също така, представя нашите предварителни виждания.

Описание на дейността и позициониране на бизнеса в интернет: 

  • Онлайн:
    1. Изграждане на нов интернет сайт (уеб сайт) с 2 , 3 или 4 езикови версии (броят им не влияе на бюджета), адаптивен дизайн – за десктоп машини и за смарт-устройства с предварително уточнени параметри. Уеб сайтът да е базиран на система за управление на съдържанието, като на следващ етап ще предложим различни технологични варианти с бюджет за тях. Подходящи домейн и хостинг (към момента има домейн и хостинг, възможно е да се наложи смяна на хостинг-а).
    2. позициониране в търсещи сървъри
    3. изграждане на присъствие в подходящи социални мрежи.
  • Каталози: създаване на визия на каталози, които да се използват както онлайн, така и разпечатани (или на носител – диск, „флашка“).
  • Последваща информационна и технологична поддръжка.

Обща информация в тази мемо бележка

(1)

Фирмата Х развива дейност в две основни направления:

  1. Инженеринг – обхваща всички етапи от проучване до инсталация и последваща поддръжка.
  2. Производство
    1. За инженеринговата дейност
    2. По поръчка (заявка, проект) на външен клиент.

Продуктите на фирмата са класифицирани в каталог, обединени в групи. Към продуктите се добавят специфични данни, снимков материал, както и файлове с допълнителна информация. Тази информация трябва да е оптимална: достатъчна за ориентация и подкана за контакт от страна на посетителите на сайта.

Продуктите са както собствено производство, така и на други марки (фирми). Вторите обикновено се представят с цел влагане в проекти от инженерингова дейност.

Разпределянето на информацията по менюта се прави след изграждане на основната навигация и може да се променя през административна част за управление на съдържанието на сайта. По-долу са изброени подходящи компоненти на сайта.

  • За фирмата и екипа:
    • Кратко представяне, обхващащо двата вида дейности с преход към други части на сайта.
    • Факти за историята
    • Квалификация и екип – въпрос на фирмена политика е да се представи като цяло, или като мениджърски екип, или топ специалисти, с които се работи.
    • Важно е да се „спомене“ капацитетът.
    • Предлагаме тук да се изведе мото, или мисия или нещо друго, което да се наложи в интернет пространството. Много актуални са думите ефективност и природосъобразен или екологичен. Разбира се, това е само идея.
  • Референциите са важна част от представянето. Те са подходящи както за самия уеб сайт, така и за блога (специализирана новинарска емисия, отразяваща дейността на фирмата), така и за публикуване в подходящи социални мрежи: Google+, LinkedIn, и т.н. Към момента референциите са представени като обекти по индустрия.
    • Предлагаме референциите да се вземат от 10-на изпълнени обекта.
    • От друга страна изпълнените обекти (или клиенти) да се сложат със снимков материал и освен по индустрия да бъдат класифицирани и по интегрирани в тях системи: lorem , ipsum и други. // Моля да ме извините за вложена некоректна терминология.
  • Партньори: представяне. Подходящо подбрани и представени, те са референция и гаранция за качеството.
  • Сертификати: специална страница за представяне на сертификати, лицензи (ако са приложими) и патенти (ако са приложими). Много често тази информация се скрива в информация за фирмата.
  • Блог: специфично написани статии, които от една страна представят дейността на фирмата като участия, стартиране-приключване на обекти, участия в конкурси, откриване на обекти и други.

В нашата мемо бележка препоръчваме:

(*) да се създаде текст и публикации в блога, свързани с енергийната ефективност с цел разширяване на възможностите за позициониране в търсещите сървъри.

(*) да се обособи част от сайта, наречена „услуги“: проектиране, монтаж, ремонт, и други. Те се включват в инженеринговата дейност и описването им с по 10-на изречения ще доведе до по-добрo позициониране на бизнеса в Интернет.

След изграждане на уеб сайта и въвеждането на налична информация, както и на нова такава, сайтът се регистрира в подходящи директории и търсачки, оптимизира се технологично и информационно, така щото да се придвижва към първи позиции в Гугъл по предварително определени фрази.

Създаването на профили в подходящи социални мрежи от една страна подпомага по-доброто позициониране в търсещи сървъри, от друга страна достига до по-голям кръг потребители. В случая визираме по-скоро Гугъл+ и ЛинкедИн, отколкото фейсбук. Нещо повече, тези мрежи дават възможност до достигане както до клиенти, така и до специлисти, които търсят работа.

Срокът за създаване на уеб сайт от типа, който е подходящ за вас е около 2 седмици след одобрение на дизайна (визията на сайта).

Въвеждането на информация зависи от това, кога е предоставена.

(2) По отношение на каталозите – моля да ни предоставите, за да преценим.

(3) Това са постоянни дейности, които са необходими за доброто състояние на сайта, за задържане на позиции и други.

Разбира се, всеки програмист е най-велик. Той помни, неговата мемо бележка е неговият спомен, а често и проблем.

Прехвърляне на информация между сайтове

January 26th, 2013

Нашият екип още веднъж желае успешна година на всички.

Бележки относно прехвърляне на информация между сайтове за недвижими имоти

Тази информация е изпратена до вас с фирмен Нюзлетър, в който изпращаме се предстая информация за нови възможности, технологии, подсказки за по-добра работа на сайта ви, и друга информация.

Повод за това писмо е често повтарящ се в последно време въпрос, свързан с прехвръляне на информация между сайтове. Много от Вас вече са получавали предложения от страна на други фирми, обикновено руски, за обединяване на бази с имоти, за прехвърляне на данни от един сайт към друг, за групово публикуване на оферти върху портални сайтове. Обикновено тези предложения са свързани с това, вие да предоставите информация, и много рядко с предложение за получаване на такава. Изтъква се, че така това е част от прекрасна оптимизация на сайт за имоти. Като цяло, партньорството е нещо хубаво и дава възможност за разширяване на полето на действие.

Какви са обаче подводните камъни.

Предисловие:

Един от първите съвети, които даваме на нашите клиенти, с които имаме сключен абонаментен договор за оптимизация на сайт, е да не копират информация от други сайтове, или ако я копират да я преработват така, че поне 30% да се различава. Това се постига посредством изтриване на цели пасажи, разместване на информация и думи.

Желателно е, в текстовете да се срещат специфични, подходящи за съответната страница думи и фрази. По този начин различните страници на сайта се насищат с различно съдържание и се разпознават по различен начин, увеличавайки броя на посещенията през конкретни точки на сайта. Това означава да има страница, разпознаваема като страница за къщи, друга за апартаменти, за евтини имоти, за луксозни имоти, и т.н, а конкретният обект – по име и видове имоти в него. Препоръчваме началната страница да се разпознава като страница на сайт на Агенция за недвижими имоти в България, както и по 2-3 фрази, които считате за най-важни за сайта.

Независимо, че сайтовете за имоти на пръв поглед изглеждат еднакви, с трудно откриваеми разлики в информацията, във всеки от тях има нещо специфично, характерно за конкретния собственик – превес на реновирани къщи, на апартаменти на първа линия, на препродажби, на разсрочено плащане, на намаления, на новостройки.

Възможно е, в даден момент, или на няколко месеца споменатите по-горе фрази за начална страница да се променят. Трябва да имате предвид, че промяната и разпознаваемостта на сайта по определени НОВИ фрази отнема седмици (месец, месеци). При необходимост или желание от ваша страна това да се случи, желателно е да ни уведомите. Ако обаче имате специализирани страници за всяка от ключовите фрази – то общият резултат няма да бъде засегнат. Този факт още веднъж потвърждава необходимостта да се специализират конкретни страници в сайта, чиято насоченост ще се запазва и те ще диверсифицират посещаемостта.

Много още може да се каже по отношение на информацията, но всеки от вас, който е минал през трънливия път на “оптимизарането” на информационната структура и данните, е отделил не по-малко от три месеца лично време, време на своите служители, за пренаписване на текстове.

Тяхната уникалност и правилна структура, наситеността с фрази и думи, гарантират показването в резултатите от търсене на конкретните страници. Оттам нататък хващането на посетителя за ръка, превеждането му през сайта до формата за контакт са път, който се извървява на базата на изследване на поведението.  В много случаи нашите предложения за визията на конкретен имот изглеждат различни от вижданията на брокерите на имоти, но предложенията ни са продиктувани от наблюдението на поведението на посетителя. Основното: не го разсейвайте. Той е на вашия сайт, за да гледа и купува имоти, а не да се забавлява, да ползва калкулатори, да чете новини – които в случая имат съвсем друго предназначение, да пише отзиви и коментари, да сравнява, сваля файлове и да ги гледа след като е затворил сайта.

Да се върнем на проблема с прехвърлянето на информация

Обикновено това е първият разговор, който се води между вас и бъдещите партньори. Преди да сте направили каквато и да било реална сделка с тях. Обикновено, данни търсят начинаещи агенции, или интернет базирани фирми, които целят начално натрупване на съдържание, с цел позициониране на информация в уеб, често несвръзана с вас, тях, а и с имоти.

Предоставяйки информацията, създадена от вас с работа месеци наред,  на други сайтове,  вие губите уникалността на съдържанието и пълните базата данни на своите “партньори”. Имайте предвид, че веднъж попаднала на техните сайтове, информацията става недостъпна за контрол от наша страна, за изтриване, освен ако програмистите им не са дилетанти, което е малко вероятен факт.

Освен това, чисто технологично, ако картинките се теглят от вашия сайт, това го прави по-бавен, а в много случаи партньорите ви държат да получат картинки без логото ви.

Сериозен проблем е и масовото прехвърляне на информация към Приан, и други портали от този тип. Нормално е, вашето предложение с уникален текст, но вече прехвърлено изцяло към такъв портал, да се класира в резултатите от търсене преди неговата версия на вашия сайт.

Естествено реализирали сме варианти за трансфер на данни от един сайт към друг, но то става контролирано и само с подбрана информация.

Ако текстът по-горе предизвика въпроси у вас, свържете се с нас

Дизайнерите на Перфект груп с номинация

September 27th, 2012

Нашият клиент Perfekt Group получи поредната ВИП номинация. Екипът на фирмата, воден от Ружа Стойкова, е номиниран в категория Луксозен проект на годината със Замъка на Коняка във Франция за наградите VIP Property Awards 2012.

Дизайнът Замъка на Коняка е в типичния стил на Перфект груп.

Приятелските отношения между Перфект груп и нашия екип датират от 7-8 години и продължават в поколенията. Дизайнът на сайта е компилация от разкош и прагматичност. Успех.

Уеб сайт на Перфект Груп

Уеб дизайн в Бургас, още едно картоffче

December 10th, 2011

Има едни картофи, които се предават в торби  и струват 25 стотинки, а иначе наоколо всичко е около 80 ст/килото.

Оня чичак-фирмаджия си купил такива, после се оказало, че жълтото вътре е малко черно и още по-после, че това са онези измръзнали, спаружени като малки мозъчета в орехче картофчета, отделени като негодни за употреба за заравяне обратно в земята.

Ето това е дереджето на пазара за уеб дизайн в Бургас – орехче до орехче, извадени от фризера, като оня чичко по ТВ7.

Рано в събота – защо бе джанъм, се налага да се попада на следното:

http://komneff.eu/portfolio/
Изработка на сайт
Written by admin on юли 1st, 2011. Posted in CMS, DLE, Joomla, WordPress, e107, Интернет
Base сайт: 50 лв. Съдържание до 7 web-страници. Разнообразни изображения. Хиперлинкове. Удобна навигация. Брояч на посетителите. Хостване на безплатен сървър.
Premium сайт: 100 лв. Обем до 12 страници. Стилен дизайн. Разнообразни изображения. Хиперлинкове. Удобна навигация. Брояч на посетителите. Хостване на платен сървър.
Ultimate сайт: 300 лв. Обем до 30 страници. Стилен дизайн. Разнообразни изображения. Хиперлинкове. Удобна навигация. Брояч на посетителите. Хостване на платен сървър.
Сайт Max: цена по договаряне. Неограничен обем страници, изображения и хиперлинкове. Стилен дизайн, удобна навигация, брояч. Хостване. Допълнителни възможности.
Поддръжка на web-сайт: цена по договаряне. Еднократно обновяване или периодична поддръжка на Вашия web-сайт. Услугите включват еднократно или многократно обновяване и актуализиране на web-сайт, периодична актуализация на информацията, постоянна поддръжка на сайта.
И скучно, и грустно, и некому морду разбить …
И това чудо е правило официалните сайтове на няколко училища в Бургас.

Студио за уеб дизайн СМАРТ Уеб

August 9th, 2011

В началото на годината се създаде уеб дизайн студио Смарт Уеб в Бургас и София. Студиото е съставено от екипа на КАК Development – фирма с над 12 години опит в интернет пространството. Професионален дизайн, програмиране и маркетинг са сред услугите, които Смарт Уеб предлага. Както името на студиото предполага, се стремим решенията, които предлагаме на нашите клиенти да бъдат “умният” избор – съобразени с всеки един аспект от техния бизнес. За директна връзка +359 888 856618.

Follow Us on Twitter

Яндекс.Метрика